Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyon düzenledik

Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyon düzenledik

ABONE OL
15:08 - 26/10/2023 15:08
Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyon düzenledik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde tanklarla dün gece bir operasyon düzenlediğini açıkladı.

Ordu tarafından yayınlanan ve sosyal medyadan da paylaşılan gece harekatı videosunda, zırhlı araçların kumlu bir bölgede ilerlediği görülüyor. Bir buldozerin bir alanı düzlerken de görüldüğü videoda, bazı patlama görüntüleri yer alıyor.

İsrail ordusu sosyal medya hesabından görüntüyü paylaşırken, “Çatışmanın sonraki aşamalarına hazırlık olarak, ordu Gazze’nin kuzeyinde operasyon düzenledi. Ordu tankları ve piyadeleri çok sayıda terörist hücreyi, altyapıyı ve tanksavar füze fırlatma noktalarını vurdu. Askerler daha sonra bölgeden çıktı ve İsrail topraklarına geri döndü” ifadelerine yer verdi.

Bu arada BM’nin Filistinliler için insani yardım koordinatörü Lynn Hastings, İsrail’in Gazze halkına şehri terk etmeleri çağrısına ilişkin, “Gidecek yerleri olmadığı ya da hareket edemedikleri için tahliye edilemeyen insanlar için önceden yapılan uyarılar hiçbir fark yaratmıyor. Gazze’de hiçbir yer güvenli değil” dedi.

Putin: “Çatışma Ortadoğu’nun ötesine yayılabilir”

Öte yandan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin çatışmanın Ortadoğu’nun ötesine yayılabileceği uyarısında bulundu ve Gazze’deki masum kadın, çocuk ve yaşlıların başkalarının suçları nedeniyle cezalandırılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Putin, “Bugünkü görevimiz, asıl görevimiz, akan kanı ve şiddeti durdurmaktır. Aksi takdirde krizin daha da tırmanması vahim ve son derece tehlikeli ve yıkıcı sonuçlar doğuracaktır. Ve bu sadece Ortadoğu bölgesi için geçerli değil. Ortadoğu sınırlarının çok ötesine yayılabilir” diye konuştu.

Wall Street Journal gazetesi dün, İsrail’in, Amerikan güçlerini korumak için ABD hava savunma sistemleri bu hafta içinde bölgeye yerleştirilene kadar Gazze’ye saldırmayı ertelemeyi kabul ettiğini bildirmişti.

Hamas yönetimindeki Gazze’de bulunan sağlık yetkilileri, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana toplam 6 bin 546 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Hamas’ın 7 Ekim İsrail saldırılarında 1400’den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 200’den fazla kişi de rehin alınmıştı.

VOA tarafından geçilen “Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyon düzenledik” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyon düzenledik” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyon düzenledik” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.