Gazze’nin güneyi Refah’a saldırı planı yapan İsrail’e baskı artıyor

Gazze’nin güneyi Refah’a saldırı planı yapan İsrail’e baskı artıyor

ABONE OL
15:43 - 11/02/2024 15:43
Gazze’nin güneyi Refah’a saldırı planı yapan İsrail’e baskı artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail 1 milyondan fazla insanın sığındığı Gazze’nin güney bölgesi Refah’a yönelik saldırı planları yaparken uluslararası toplumdan bunu yapmaması gerektiği yönünde baskılar artıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Gazze’nin nüfusunun yarısının bölgede barındığını belirtti ve Refah’a yönelik bir saldırıdan derin endişe duyduğunu kaydetti.

Cameron, önceliğin çatışmaların derhal durdurulması, bölgeye yardımın ulaştırılması ve rehinelerin bölgeden çıkartılmasının ardından sürdürülebilir, kalıcı barışa yönelik ilerleme olması gerektiğini belirtti.

Cameron bu düşüncelerini sosyal medyadan paylaştı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins, çok sayıda sivilin ölebileceği uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan da böyle bir saldırının çok önemli yansımaları olabileceğini belirtti.

1200 kişinin yaşamını yitirdiği Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları ve askeri harekatında yaklaşık 28 bin kişi yaşamını yitirdi.

1 milyondan fazla Gazzeli İsrail’in daha önce gitmelerini söylediği Mısır sınırı Refah’da çadırlarda yaşıyor ve oradan gidecekleri başka bir yer yok.

Mısır, çok sayıda Filistinli’yi topraklarına kabul etmeyeceğini belirtirken, Filistinliler de Gazze’den çıkmanın bir daha geri dönüşü olmayabileceğinden endişe ediyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu orduya sivilleri bölgeden çıkartması için bir plan geliştirmesi talimatı verdi ancak bölgeden İsrail saldırılarında can kayıpları haberleri gelmeye başladı bile.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir İsrailli yetkili İsrail’in bölgedeki insanları kuzeye gitmek için organize etmeye çalışacağını söyledi.

Bu arada Filistinli kurtarma görevlileri birkaç gün önce Gazze’de çatışma bölgesinde yakınlarının yaşamını yitirdiği aracın içinden yardım çağrısı yapan 6 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedenini buldu.

6 yaşındaki kız çocuğu Hind Rajab’ın acil durum operatörleriyle yaptığı telefon konuşmasının yayınlanan bandında Rajab, kurtarılmak istediğini belirtmiş ancak kurşun sesleri arasında hat kesilmişti.

Rajab’ın içinde bulunduğu aracın İsrail tanklarının ateşi altında kaldığı tahmin ediliyor.

Kız çocuğunu kurtarmaya giden iki sağlık görevlisinin de cansız bedenleri bulundu.

VOA tarafından geçilen Gazze’nin güneyi Refah’a saldırı planı yapan İsrail’e baskı artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’nin güneyi Refah’a saldırı planı yapan İsrail’e baskı artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’nin güneyi Refah’a saldırı planı yapan İsrail’e baskı artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.