Gazze’den Türkiye’ye üçüncü tur yaralı ve hasta tahliyesi bugün bekleniyor

Gazze’den Türkiye’ye üçüncü tur yaralı ve hasta tahliyesi bugün bekleniyor

ABONE OL
15:50 - 24/11/2023 15:50
Gazze’den Türkiye’ye üçüncü tur yaralı ve hasta tahliyesi bugün bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin üçüncü tur tahliye kapsamında bugün bazı yaralı ve hasta Gazzeli çocuk ve gençleri tahliye etmeyi planladığını söyledi.

Türkiye şu ana kadar çoğu kanser hastası ve refakatçisi olmak üzere 150 kişiyi tedavilerine devam etmek üzere Gazze’den getirdi. Ayrıca bu hafta 100’den fazla Türk, Kıbrıslı Türk ve yakınlarını da tahliye etti.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda dün konuşan Koca, Perşembe Türkiye’ye getirilen iki yaşında bir erkek çocuk ile 9 ve 10 yaşlarında iki kız çocuğun burada tedavi göreceği bilgisini verdi.

“Kritik durumda hasta yok”

Bakan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 kişiden oluşan üçüncü tahliye turunun, tahliye izinleriyle ilgili sorunlar nedeniyle ertelendiğini ancak bu sorunların büyük ölçüde çözülmesiyle yetkililerin hazırlıkları tamamlamak için çalıştığını duyurdu.

Koca, “Üçüncü tahliyenin yarın (Cuma) olmasını bekliyoruz. Kanser hastaları daha az ama ağırlıklı yaralı olan çocuklar ve gençlerden oluşan bir tahliye olacak. Şu an listede yoğun bakım şartlarında olan bir hasta yok” dedi.

Sahra hastanesi kurulması çalışmaları sürüyor

Ankara Gazze’ye ulaştırılması için Mısır’a yaklaşık 800 ton insani yardım, tıbbi malzeme, ilaç ve sağlık personeli gönderdi.

Bakan Koca Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda çalışan bir ekibin sahra hastanesi için uygun bir yer belirlemek üzere Mısır’da çalıştığını söyleyerek, “Bu konuda yeni dönemde de bir an önce aksiyon almak istiyoruz” dedi.

Reuters’a konuşan bir Türk diplomatik kaynak, 100 kişilik bir Türk grubunun ve yakınlarının Perşembe günü Gazze’den Mısır’a ulaştığını ve bugün İstanbul’a uçacaklarını söyledi. Kaynak, Ankara’nın Cuma günü Gazze’den daha fazla insan tahliye etmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

VOA tarafından geçilen Gazze’den Türkiye’ye üçüncü tur yaralı ve hasta tahliyesi bugün bekleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’den Türkiye’ye üçüncü tur yaralı ve hasta tahliyesi bugün bekleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’den Türkiye’ye üçüncü tur yaralı ve hasta tahliyesi bugün bekleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.