Gazze’deki hastane saldırısının ardından Ürdün ziyareti iptal olan Biden, bugün İsrail’de

Gazze’deki hastane saldırısının ardından Ürdün ziyareti iptal olan Biden, bugün İsrail’de

ABONE OL
09:37 - 18/10/2023 09:37
Gazze’deki hastane saldırısının ardından Ürdün ziyareti iptal olan Biden, bugün İsrail’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’deki bir hastaneye düzenlenen saldırının ardından bugün İsrail’de. Biden’ın İsrail’den sonra planlanan Ürdün ziyareti ise iptal oldu.

Amerikan Başkanın’ın Ortadoğu’daki durumu sakinleştirmeyi hedefleyen ziyaretinin Ürdün ayağı, Ürdün’ün Biden, Filistin lideri Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin de katılacağı zirveyi ertelemesiyle iptal oldu.

ABD Başkanı Biden İsrail’e gitmek için ülkesinden ayrılırken – 17 Ekim 2023

Biden: “Olaydan derin üzüntü duyuyorum”

Biden’ın İsrail’e hareketinden önce Gazze’deki El Ehli el Arabi hastanesine yönelik saldırıya ilişkin Beyaz Saray’dan yazılı bir açıklama yapıldı.

Biden açıklamasında, olaydan “derin üzüntü duyduğunu ve sarsıldığını” ifade ederek, haberi duyar duymaz Ürdün Kralı Abdullah ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştüğünü, ayrıca ulusal güvenlik ekibini olaya ilişkin bilgi toplaması için görevlendirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı açıklamasında, “ABD çatışma sırasında sivil yaşamın korunmasından yanadır ve bu trajedide ölen ya da yaralanan hastaların, sağlık personelinin ve diğer masumların yasını tutuyoruz” dedi.

ABD Başkanı Biden İsrail’e gitmek üzere ülkesinden ayrılırken – 17 Ekim 2023

Kirby: “Biden’ın İsrailli yetkililere zor soruları olacak”

Biden Tel Aviv’e uçarken gazetecilere açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby ise, ABD Başkanı’nın Tel Aviv ziyaretinde İsrailli yetkililere “zor sorular” yönelteceğini söyledi ancak ayrıntı vermedi. Kirby, “Bazı zor sorular soracak, bunları bir dost olarak, İsrail’in gerçek bir dostu olarak soracak, ancak onlara bazı sorular soracak” dedi.

Kirby, Biden’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve İsrail savaş kabinesi ile görüşerek İsrail’in planları ve hedefleri hakkında fikir edinmeye çalışacağını söyledi. ABD Başkanı Biden daha önce ülkesinin Ortadoğu’daki mevcut çatışmanın daha büyük bir savaşa dönüşmesini istemediğini dile getirmişti.

El Ehli el Arabi hastanesine yönelik saldırının ardından taraflar birbirini suçladı. İsrail, en az 500 kişinin öldüğü saldırıyı Filistinli İslami Cihad grubunun yaptığını iddia ederken, Filistinli yetkililer saldırıyı İsrail’in yaptığını savundu.

Hastane saldırısının ardından Batı Şeria’nın Ramallah kentinde gösteriler düzenlendi. Filistin güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı.

VOA tarafından geçilen Gazze’deki hastane saldırısının ardından Ürdün ziyareti iptal olan Biden, bugün İsrail’de haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’deki hastane saldırısının ardından Ürdün ziyareti iptal olan Biden, bugün İsrail’de haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’deki hastane saldırısının ardından Ürdün ziyareti iptal olan Biden, bugün İsrail’de haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.