Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde İsrail baskınında onlarca can kaybı

Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde İsrail baskınında onlarca can kaybı

ABONE OL
15:57 - 20/03/2024 15:57
Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde İsrail baskınında onlarca can kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, El Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskında 90 militanı öldürdüğünü söylerken, Hamas ölenlerin hepsinin sivil olduğunu belirtiyor.

İsrail ordusu, Gazze’nin en büyük hastanesi El Şifa’ya baskınında 90 militan öldürdüğünü belirtirken, Hamas yaşamını yitirenlerin sivil olduğunu kaydediyor

İki askerin yaşamını yitirdiğini belirten İsrail, baskında Hamas ve İslami Cihad militanı olduğundan şüphelenilen 300 kişiyi de gözaltına aldığını açıkladı.

El Şifa, Gazze’nin kuzeyinde kısmen çalışan bir hastane.

Hastane, evlerini terk etmek zorunda kalanlara da evsahipliği yapıyor.

İsrail ordusunun hastane baskını 18 Mart’ta başlamıştı.

Ordudan yapılan açıklamada, “Askerler teröristleri etkisiz hale getirdi ve hastane bölgesinde silahlar tespit etti. Bunlar yapılırken sivillere, hastalara, sağlık ekiplerine ve sağlık malzemelerine zarar verilmedi” dendi.

İsrail ordusu baskının, hastanenin yeniden silahlı kişiler tarafından kullanıldığı istihbaratının ardından düzenlendiğini belirtiyor.

İsrail’in 90 silahlı kişiyi öldürdüğü iddiası bağımsız kaynaklarca teyit edilmiş değil.

Hamas öldürülenlerin hepsinin sivil olduğunu belirtiyor.

Ancak çatışma, İsrail’in kara harekatının başlamasından bu yana aylar geçse de, Hamas’ın Gazze’nin kuzeyinde hala var olduğunu gösteriyor.

İsrail ordusu, bölgenin kontrolünün büyük oranda kendisinde olduğunu belirtiyordu.

Hamas’ın 1200 kişinin yaşamını yitirdiği 7 Ekim’deki İsrail saldırısının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları ve kara harekâtında 31,800 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze’nin önemli bir bölümü enkaz yığınına dönüştü.

Gazze’deki halkın yüzde 70’inin açlıkla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

El Şifa Hastanesi’ndeki olay, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun bölgenin güneyinde askeri harekât yapılmayan tek yerleşim Refah’a yönelik kararlığını vurguladığı bir döneme denk geldi.

Netanyahu, Başkan Biden’ın Refah’a yönelik harekâta geçilmemesi çağrısını reddetmişti.

VOA tarafından geçilen Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde İsrail baskınında onlarca can kaybı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde İsrail baskınında onlarca can kaybı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde İsrail baskınında onlarca can kaybı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.