“Gazze’de tamamen kontrolü ele geçirene kadar operasyonlara devam”

“Gazze’de tamamen kontrolü ele geçirene kadar operasyonlara devam”

ABONE OL
00:05 - 31/12/2023 00:05
“Gazze’de tamamen kontrolü ele geçirene kadar operasyonlara devam”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında ülkesinin Gazze Şeridi’ni tamamen silahlardan arındırmak istediğini ve bundan emin olmak durumunda olduğunu söyledi. Netanyahu, bunun için de Gazze Şeridi’nin Mısır’la arasındaki koridorun tamamen ele geçirilmesi gerektiğini öne sürdü.

Netanyahu açıklamasında “Philadelphi Koridoru -ya da daha doğru bir ifadeyle Gazze’nin güney kapanış noktası, bizim elimizde olmalı. Kapatılmalıdır. Başka herhangi bir düzenlemenin aradığımız askersizleştirmeyi sağlamayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, söz konusu planlarına ilişkin daha fazla detay vermedi ancak bahsettiği planın uygulanmasının İsrail’in 2005 yılında çekildiği Gazze’yi yeniden kontrolü altına alması anlamına geleceği ifade ediliyor.

Gazze’de kara ve hava saldırıları devam ediyor.

İsrail başbakanı açıklamalarında saldırıların daha aylarca süreceği mesajlarını verdi. Netanyahu bu açıklamaları yaparken İsrail güçleri de Cumartesi günü Gazze’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Bölge sakinlerine göre çatışmalar El Bureij, Nuseirat, Maghazi ve Han Yunus’ta yoğunlaştı. Saldırıların ardından hastanelerin yaralılarla dolduğu belirtiliyor.

Filistinli sağlık yetkilileri bombardımanın son 24 saat içinde Gazze’de 165 kişinin ölümüne ve 250 kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı.

Netanyahu’ya istifa çağrıları

Öte yandan Tel Aviv’de Netanyhu’nun konutu yakınlarında toplanan binlerce kişi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu protesto etti ve istifaya davet eden sloganlar attı.

Göstericiler bir yandan rehinelerin ailelerine destek mesajları verirken diğer yandan Netanyahu hükümetinin istifa etmesini istediklerini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen İsrail Başbakanı’ndan Gazze’de tamamen kontrolü ele geçirene kadar operasyonlara devam mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Başbakanı’ndan Gazze’de tamamen kontrolü ele geçirene kadar operasyonlara devam mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Başbakanı’ndan Gazze’de tamamen kontrolü ele geçirene kadar operasyonlara devam mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.