“Gazze’de daha uzun süreli bir insani ara verilmesi için çalışıyoruz”

“Gazze’de daha uzun süreli bir insani ara verilmesi için çalışıyoruz”

ABONE OL
23:26 - 02/02/2024 23:26
“Gazze’de daha uzun süreli bir insani ara verilmesi için çalışıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Gazze’de daha uzun süreli bir insani aranın sağlanması için çalışmalarını hiç yorulmadan sürdürdüklerini kaydetti.

Yaşanan yıkıma rağmen umutsuzluğun asla bir seçenek olmadığını belirten Thomas-Greenfield, “Mısır, Katar ve bölgesel ortaklarımızla beraber hazırladığımız ikna edici çözüm teklifi, İsrailliler ile Filistinliler’in yan yana yaşayabilmelerini, eşit olarak güvenlik, onur ve özgürlüklerden yararlanabilmelerini sağlayacak. Bu teklif, tüm rehineleri aileleriyle yeniden biraraya getirmek için en iyi fırsat olacak” dedi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi, üzerinde çalıştıkları teklif konusunda, “Kasım ayında gördüğümüzden daha uzun bir insani duraklamaya olanak tanıyacak. Daha fazla hayat kurtaracak. Filistinliler’e, daha fazla gıda, su, yakıt ve ilacın sağlanmasına olanak tanıyacak. Bu öneri, tüm tarafları sürdürülebilir koşulları yaratmaya bir adım daha yaklaştıracak” diye konuştu.

Linda Thomas-Greenfield, önümüzdeki günlerde atacakları adımlar arasında, Hamas’ın hazırladıkları çözüm teklifini kabul etmesi yönündekibaskıyı arttırmak da olduğunu kaydetti.

“Cezayir’in karar taslağı diplomatik çabalarımızı raydan çıkarabilir”

Thomas-Greenfield, Cezayir’in BM Güvenlik Konseyi üyelerinin Çarşamba günü görüşüne sunduğu, ancak henüz oylamaya sunulmayan karar taslağının, asıl amaca hizmet etmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.

BM Daimi Temsilcisi, “Amaca hizmet etmenin tam tersine, Cezayir’in hazırladığı bu karar taslağı, yürütülen hassas müzakereleri de tehlikeye atabilir. Rehinelerin serbest bırakılmasını, Filistinli sivillerin ve yardım çalışanlarının ihtiyaç duyduğu uzun bir duraklamayı güvence altına almaya yönelik devam eden diplomatik çabaları da raydan çıkarabilir. Güvenlik Konseyi’nin yapması gereken, daha önceden benimsediğimiz iki insani kararın arkasında durmaktır” dedi.

Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi’ne (UNRWA) yönelik “bağış krizi” konusunda da görüşlerini aktaran Thomas-Greenfield, BM tarafından hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yapılması gerektiğini belirterek, ’’Yapılan bağımsız bir dış araştırmada, 7 Ekim saldırısına katılmış çalışanlara ve diğer ilgili konulara ilişkin ciddi iddialar yer alıyor. Genel Sekreter’in bu konudaki kararlılığını takdir ediyoruz’’ dedi.

Thomas-Greenfield, ABD Başkanı Joe Biden’ın Batı Şeria’daki yerleşimcilere yönelik şiddetin rahatsız edici bir şekilde artması sonrasında attığı yeni adımlara da dikkat çekti. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi, “Başkan Biden uzun süredir Batı Şeria’daki aşırı şiddete karşı olduğunu ifade ediyor. Dün imzalanan Başkanlık Kararnamesi, sivillere yönelik şiddet eylemleri veya tehditleri, sivilleri korkutma, evlerini terk etmelerine neden olma, mülklere zarar verme veya el koyma ve terör eylemleri de dahil olmak üzere güvenliği barışı zedeleyen eylemleri kapsıyor” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Gazze’de daha uzun süreli bir insani ara verilmesi için çalışıyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’de daha uzun süreli bir insani ara verilmesi için çalışıyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’de daha uzun süreli bir insani ara verilmesi için çalışıyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.