Gazze’de bir gazeteci daha saldırılarda hayatını kaybetti

Gazze’de bir gazeteci daha saldırılarda hayatını kaybetti

ABONE OL
12:51 - 16/12/2023 12:51
Gazze’de bir gazeteci daha saldırılarda hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Katar merkezli haber kanalı El Cezire bir kameramanın Cuma günü Gazze Şeridi’nin güneyinde, “İsrail’in insansız hava aracı saldırısında” öldürüldüğünü açıkladı.

İngilizce ve Arapça yayınlarıyla tanınan kanal, gazetecilerin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir insansız hava aracından atılan füzeyle vurulduğunu söyledi. Bir El Cezire sözcüsü, “Kurtarma ekipleri az önce kameraman Samir Ebu Dakka’nın cesedini olay yerinden çıkarmayı başardı” dedi.

El Cezire, kameraman Samir Ebu Dakka ve muhabir Wael Dahdouh’un Han Yunus’ta bir okulu hedef alan İsrail saldırısını takip ederken, İsrail’in füze saldırısında şarapnel parçalarıyla yaralandığını duyurmuştu. İki gazetecinin kurumun Arapça haber kanalında birlikte çalıştığı kaydedilmişti.

Kuruluşun İngilizce internet sitesindeki haberinde, “Ebu Dakka şarapnel parçalarından yaralandı ve İsrail ateşi nedeniyle sağlık görevlileri ulaşamadığı için saatlerce bekledi. Dahdouh’un koluna şarapnel parçası isabet etti ve hafif yaralı olarak Nasser Hastanesi’ne nakledildi” denildi.

El Cezire’nin açıklamasına göre Ebu Dakka Haziran 2004’te kameraman ve editör olarak çalışmaya başladı. 1978 doğumlu Ebu Dakka üç erkek ve bir kız çocuk babasıydı.

Yaralanan gazeteci başka saldırıda eşi ve çocuklarını kaybetmişti

El Cezire’nin Gazze Büro Şefi Wael Dahdouh Ekim ayındaki bir İsrail hava saldırısında ailesinden dört kişiyi kaybetmişti. Dahdouh’un, ailesinin sığındığı Gazze’nin merkezindeki Nuseyrat kampının İsrail güçlerince bombalanması sonrası, hastanede eşi ile çocuklarının cenazelerini tespit etmesi ve yayına devam etmesi, dünya basınına yansımıştı.

İki gazetecinin yaralandığına dair ilk haberler çıktığında sosyal medya platformu X’te mesaj yayınlayan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) saldırı karşısında “şoke olduklarını” söyledi.

Mesajda “Saldırıyı kınıyor ve gazetecilerin hayatlarının güvence altına alınması talebimizi yineliyoruz” denildi.

“7 Ekim’den beri 68 gazeteci öldürüldü”

IFJ’nin geçen hafta yayınladığı bir rapor, bu yıl görev başında hayatını kaybeden gazetecilerin neredeyse dörtte üçünün Gazze savaşında öldürüldüğünü bildirmişti.

2023 yılında 9’u kadın olmak üzere 94 gazeteci ve medya çalışanının öldürüldüğünü kaydeden IFJ, “7 Ekim’den bu yana Gazze’deki savaşta günde birden fazla gazeteci hayatını kaybederken, medya çalışanlarının hayatlarını kaybetme hızı ve ölçeği daha önce görülmemiş bir boyuta ulaştı. IFJ, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından bu yana 68 gazetecinin öldürüldüğünü kaydetti. Bu yıl dünya çapında öldürülen gazetecilerin yüzde 72’si Gazze’deki çatışmalarda öldürüldü” demişti.

VOA tarafından geçilen Gazze’de bir gazeteci daha saldırılarda hayatını kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’de bir gazeteci daha saldırılarda hayatını kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’de bir gazeteci daha saldırılarda hayatını kaybetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.