Gazze’de binlerce hasta hastanelerde ölüm riskiyle karşı karşıya

Gazze’de binlerce hasta hastanelerde ölüm riskiyle karşı karşıya

ABONE OL
14:13 - 15/10/2023 14:13
Gazze’de binlerce hasta hastanelerde ölüm riskiyle karşı karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazze’de sağlık çalışanları, hastanelerin yaralılar ve hastalarla dolu olduğunu buna karşın ellerindeki tüm tıbbi malzemenin ve elektrik sağlayan jeneratörlerin yakıtlarının bitmek üzere olduğu uyarısında bulundu.

Gazze’de sıkışmış durumda bulunan Filistinliler bir yandan güvenlik sorunu yaşarken diğer yandan da hayati ihtiyaçlar ve tıbbi anlamda büyük zorluklar yaşıyorlar.

Gazze Sağlık Bakanlığı, son bir haftada İsrail saldırılarında 2 bin 239 Filistinli’nin hayatını kaybettiğini açıkladı. Mevcut kayıplar daha şimdiden 2014’te 6 hafta süren Gazze’deki çatışmalarda verilen kayıpları geçmiş durumda.

Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre Gazze’deki hastanelerde jeneratörlerin de yakıtları iki gün içerisinde tamamen bitecek. Bu durumun binlerce hastanın hayatını tehlikeye atacağı belirtiliyor. İsrail, Hamas saldırılarının ardından Gazze’ye verdiği elektriği kesti.

Han Yunus’un güneyindeki Nasser Hastanesi’nde acil servisin aralarında 3 yaşındaki çocukların da bulunduğu yüzlerce yaralının olduğu belirtiliyor. Yetkililer bu hastaneye de her dakika bombardımanlar nedeniyle yeni yaralılar geldiğini söylüyorlar.

Hastanelerde çok sayıda yaralı çocuk da tedavi görüyor

Hastane yetkilileri yoğun bakım ünitesinde 35 hastanın cihaza bağlı yaşamını sürdürdüğünü ayrıca 60 hastanın da diyaliz cihazına bağlı olduğunu belirtiyorlar. Yakıtların bitmesinin hastanedeki jeneratörlerin durması ve bu hastaların kaybedilmesi anlamına geldiğine dikkat çekiliyor.

Gazze’nin kuzeyindeki Kemal Adwan Hastanesi yetkilileri de İsrail’in hastaneleri boşaltın talimatına uymayacaklarını ve tedavileri sürdüreceklerini belirtiyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail’in Gazze’yi boşaltın talimatının kuzeydeki hastanelerde yatan yaklaşık 2 bin hasta için adeta bir ölüm emri anlamına geldiğini ifade ediyor.

VOA tarafından geçilen Gazze’de binlerce hasta hastanelerde ölüm riskiyle karşı karşıya haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’de binlerce hasta hastanelerde ölüm riskiyle karşı karşıya haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’de binlerce hasta hastanelerde ölüm riskiyle karşı karşıya haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.