Gazze Hastane Saldırısı 500’den Fazla Masum Sivil hayatını kaybetti

Gazze Hastane Saldırısı 500’den Fazla Masum Sivil hayatını kaybetti

ABONE OL
13:42 - 19/10/2023 13:42
Gazze Hastane Saldırısı 500’den Fazla Masum Sivil hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu, bir süredir Gazze’deki hastanelerin boşaltılması için baskıda bulunuyor. Hamas’ın hastaneleri sığınak olarak kullandığını iddia ediyor. Ancak bu iddialar, Gazze’deki siviller tarafından reddediliyor.

14 Ekim’de hastane iki roketle vuruldu. Hastane müdürü Doktor Mahir Ayat, İsrail ordusundan bir telefon aldığını ve ona dün yapılan iki saldırıyla sizi uyardık dediklerini aktardı. Ayrıca, hastaneyi niye tahliye etmiyorsunuz diye sorduklarını belirtti. Hastane müdürü, bu soruya “Hastane sivillerle dolu. Bu insanlar nereye gidecek?
Hastane uluslararası koruma altında ve bu saldırı uluslararası hukuka aykırı.” şeklinde yanıt verdiğini belirtti.
Doktor Ayat, hastanede bulunan sivillerin çoğunun çocuk ve kadın olduğunu, bu insanların güvende olabileceği bir yer arayışı içinde hastaneye sığındığını vurguladı. Ayrıca, saldırının uluslararası hukuka, insan haklarına ve savaş hukukuna aykırı olduğunu belirterek, uluslararası topluluğu bu vahşete karşı harekete geçmeye çağırdı.
Gazze şehrinin merkezinde bulunan Al-Ahli Baptist Hastanesi’ne dün akşam gerçekleştirdiği saldırı sonucu en az 500 sivil hayatını kaybetti.
Filistin Dışişleri Bakanlığı bu saldırıyı “savaş suçu” olarak nitelendirdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, saldırı sırasında Ürdün’de idi ve acı haberi alınca ziyaretini yarıda kesip ülkesine döndü.
İsrail’in bu saldırıya ilişkin açıklaması da merak konusuydu. İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’deki Filistinli grupları suçladı. İsrail ordusu ise hastaneyi vuran roketlerin teröristler tarafından ateşlendiğini iddia etti.
İsrail Güvenlik Bakanı’nın açıklaması da büyük tepki çekti. “Hamas elindeki rehineleri bırakmadığı sürece Gazze’ye girmesi gereken tek şey hava kuvvetlerinden gelen yüzlerce ton patlayıcıdır.” sözleriyle büyük bir skandala imza attı.
Arap ülkeleri, İsrail’i bu saldırıdan sorumlu tutarak kınadı. Özellikle Ürdün, Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, İsrail’i kınadı ve hastane saldırısını vahşet olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler’de de bu saldırıya büyük bir tepki var. Genel Sekreter, acil insani yardım çağrısında bulundu.
İran Cumhurbaşkanı Reisi, bombaların yakında Siyonistleri saracağı uyarısında bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sivillerin hedef alınmasının hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini belirtti. Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, sivil altyapıların hedef alınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, hastane saldırısının şok edici bir suç olduğunu belirtti ve İsrail’i saldırıya karışmadığını kanıtlamak için uydu görüntülerini sunmaya davet etti.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau da saldırıya tepki gösterdi ve savaşın da kuralları olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.” dedi ve tüm insanlığı vahşete son vermek için ortak hareket etmeye çağırdı.
yaşananlar gerçekten çok trajik. Hastane tamamen yıkıldı ve içerideki yüzlerce yaralı ve sivil hayatını kaybetti.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Gazze Hastane Saldırısı 500’den Fazla Masum Sivil hayatını kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze Hastane Saldırısı 500’den Fazla Masum Sivil hayatını kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.