Gaziantep’te Zincirleme Trafik Kazası: 16 Ölü, 21 Yaralı

Gaziantep’te Zincirleme Trafik Kazası: 16 Ölü, 21 Yaralı

ABONE OL
20:57 - 20/08/2022 20:57
Gaziantep’te Zincirleme Trafik Kazası: 16 Ölü, 21 Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Gaziantep’te yaşanan trafik kazasındaki yaralılara müdahale eden ekibe yolcu otobüsü çarptı. Yaşanan olayda, aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve 2 gazetecinin bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilerek kayan, 33 SR 157 plakalı yolcu otobüsü çarptı.

İhlas Haber Ajansı çalışanı gazeteci Muhammet Abdülkadir Esen

Yaşanan kazada sağlık ve itfaiye çalışanlarının yanı sıra Şanlıurfa istikametine giderken kazayı görerek yardım eden İhlas Haber Ajansı çalışanları Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver de yaşamını yitirdi.

Vali Gül, olay yerinde inceleme yaptı

Gaziantep Valisi Davut Gül, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Gül, saat 10.45 sıralarında bir binek aracın kaza yaptığını, ekiplerin müdahale ettiği kazadan 200 metre geride otobüsün devrildiğini, bu aracın kayarak kurtarma ekiplerine çarptığını söyledi.

Vali Gül açıklamasının devamında “İlk belirlemelere göre 15 vefat eden vatandaşımız var, aralarında 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci var. Şu an itibarıyla yaralılar hastanelere sevk edildi. Milletimizin başı sağ olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Allah bir daha böyle kazalar göstermesin” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı çalışanı gazeteci Umut Yakup Tanrıöver

Adalet Bakanı Bozdağ: “Kazayla ilgili adli tahkikat başlatıldı“

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep’te 16 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerekli adli tahkikatı başlattığını belirterek “Konuyla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli adli tahkikatı başlatmıştır. Sağlık ekipleri ve devletimizin ilgili birimleri de yaralılarımızla ilgilenmektedir. Konu, elbette adli süreç sonucunda bütün yönleriyle hem araştırılacak hem de aydınlatılacaktır. Ancak bu, maalesef giden canlarımızı geri getirmiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki trafik kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan kazada yaşamını yitiren 16 kişinin cenazeleri, yapılan otopsi işleminin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilirken kentin çeşitli hastanelerine sevk edilen 21 yaralının, tedavileri sürüyor.

Benzer bir kaza da Mardin’de: 8 can kaybı

Gaziantep’teki kazadan saatler sonra benzer bir kaza da Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçe girişinde meydana gelen kazada, önce freni patlayan bir tır, iki araca çarptıktan sonra takla attı. Bu sırada çevrede bulunanlar yaralılara yardım etmek için olay yerine gitti.

Kurtarma ekiplerinin kazaya müdahalesi sürerken, arkadan gelen başka bir tırın da freni boşaldı. Sürücü aracın hakimiyetini kaybedince tır, kaza yapan diğer araçlara ve çevrede toplananlara çarptı.

Olayda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaralananlar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yetkililer, sık sık yolların açık tutulması çağrısı yaptı. VOA Türkçe’nin ulaştığı görgü tanıkları, ikinci tırın bir anda kalabalığın içine daldığını belirterek ölü sayısının artabileceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Gaziantep’te Zincirleme Trafik Kazası: 16 Ölü, 21 Yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gaziantep’te Zincirleme Trafik Kazası: 16 Ölü, 21 Yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gaziantep’te Zincirleme Trafik Kazası: 16 Ölü, 21 Yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.