Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali

Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali

ABONE OL
23:32 - 19/09/2022 23:32
Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yöresel lezzetleri tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Gaziantep’te düzenlenen 4’üncü Uluslararası Gastronomi Festivali, yemek yarışmaları, yöresel lezzet stantları, konserler ve diğer etkinliklerle gerçekleşti.

Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerin yer aldığı festivalde Gaziantep yemek ve tatlıları kent esnafı tarafından kurulan 198 ayrı stantta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festivalde Anadolu Ateşi, Haluk Levent, Emir Can İğrek ile Derya Uluğ konserlerinin yanı sıra alanında uzman gastronomi ve turizm yazarları, gurmeler, yaşam koçları, Türkiye’nin ünlü otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, uluslararası gıda firmaları, butik tarımcılar, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin de katıldığı etkinliklere yer verildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde gerçekleşen ve 4 gün süren Gastronomi Festivali’ni çevre illerin de katılımı ile toplamda 2 buçuk milyon kişi ziyaret etti.

“Gaziantep’in yemekleri çok lezzetli’’

Festivalde VOA Türkçe ’ye konuşan vatandaşlar böyle bir etkinliğe katıldıkları ve yöresel lezzetlerden tatma fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade ederken, alanda stant açan kent esnafı ise Gaziantep yemeklerini tüm dünyaya tanıtmaya aracı oldukları için gururlu olduklarını dile getirdi.

Festivalde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gastronomi kenti Gaziantep’in lezzetlerinin bütün dünya tarafından bilindiğine vurgu yaparak, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“En güzel mercimek, en güzel nohut benim topraklarımda yetişir. Araban’ın sarımsağı Kastamonu’yu geçti. Nizip’in zeytinin aromasını başka hiçbir yerdeki zeytinle kıyaslayamazsın. Fıstık başımızın tacı yeşil altınımız, ailemizin ekonomisi. Biz bu festivalle birlikte bütün dünyaya söylüyoruz ki, Gaziantep’in sofrasında buluşalım. Halil İbrahim sofrasında buluşalım. Bu festival bir medeniyet, bir inanç ve bu bir aşk. Aşkımız daim olsun. ‘Medeniyet Şehri’ olmak kolay değil. Sofra birleştirir. Sofra, iletişim, kardeşliğe ve merhamete açılan kapı, sevgimizin, muhabbetimizin göstergesidir. Gaziantep için gastronomi hayattır.“

Festivalde İngiltere, İspanya, Kolombiya, Portekiz, İtalya, Almanya, Peru, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Fransa, Tayland ve Danimarka olmak üzere 12 farklı ülkenin mutfak kültürü ve yemeklerini gastronomi elçileri tanıttı, Gaziantep mutfağı ve kültürü hakkında bilgi aldı.

VOA tarafından geçilen Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.