Gazeteci yazar Rıza Almalı hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Rıza Almalı hayatını kaybetti

ABONE OL
19:43 - 06/10/2021 19:43
Gazeteci yazar Rıza Almalı hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya ‘nın ilk Türk Spor muhabirlerinden olan, uzun yıllar Köln Radyosuna Spor haberleri derleyen, 2007`den itibaren de Berlin`den Dünya`ya açılan haber sitemiz www.ha-ber.com  da köşe yazarlığı yapan (www.ha-ber.com/yazar/rizaalmali) basın emekçisi    Rıza Almalı hayatını kaybetti.

Rıza Almalı son yıllarda ilerleyen Parkinson hastalığıyla mücadele ediyordu. 67 yaşındaki Almalı, Köln Spor Akademisi mezunuydu ve1992 -2000 yılları arasında T.C Münster Başkonsolosluğun da sözleşmeli Personel olarak çalışmış ve ayrıca Hamm şehrinde çeşitli okullarda Spor Öğretmenliği yapmıştı.

Almalı son olarak yıllardır Münster’ de ikamet ediyordu. Rıza Almalı 2000-2001 sezonun da Bursaspor’a teknik direktör olan ünlü Alman  çalıştırıcı Jörg Berger’ inde tercümanlığını yapmıştı.

Almalı, Almanya ‘da şöhreti, başarıyı yakalamış, farklı spor dallarında ün kazanmış özelliklede Alman Liglerin de futbol oynayan Türk kökenli futbolcularla, çalışan Antrenörlerle söyleşiler yapmıştı.

Yine Almanya ‘ya müsabakaya ya da sezon öncesi hazırlık kampı yapmaya gelen Türk futbol kulüplerinin teknik çalıştırıcıları ve futbolcularıyla yaptığı kaliteli Röportajlarıyla hatırlayacağımız Sivas-Gürün doğumlu Rıza Almalı Ankara ‘da toprağa verildi.

Gazeteci arkadaşları olarak kendisine tanrıdan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.