Gazeteci Operasyonuna Diyarbakır’dan Tepki

Gazeteci Operasyonuna Diyarbakır’dan Tepki

ABONE OL
21:04 - 26/10/2022 21:04
Gazeteci Operasyonuna Diyarbakır’dan Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mezopotamya Ajansı ve Jin News’e yönelik 6 ilde düzenlenen ve 11 gazetecinin gözaltına alındığı operasyon Diyarbakır’da protesto edildi. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, operasyonla sadece Kürt gazetecilerin değil tüm gazetecilerin korkutulmak istendiğini söyledi.

HDP’ye yakın Kürt medya kurumları Mezopotamya Ajansı ve Jin News’e yönelik 6 ilde düzenlenen ve 11 gazetecinin gözaltına alındığı operasyon Diyarbakır’da protesto edildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ile Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tarafından düzenlenen protesto eylemine sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler de destek verdi.
26 Ekim 2022 - Gazetecilere yönelik operasyon Diyarbakır'da protesto edildi

Sanat Sokağı’nda toplanan grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlarla operasyonu protesto etti. Grup adına açıklama yapan DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, operasyonla sadece Kürt gazetecilerin değil tüm gazetecilerin korkutulmak istendiğini söyledi.

Kürt Basınına 6 İlde Operasyon

Açıklamanın ardından VOA Türkçe’ye konuşan gazeteciler, dezenformasyon yasasının ilk önce Kürt gazeteciler için işletildiğini savundu.

VOA tarafından geçilen Gazeteci Operasyonuna Diyarbakır’dan Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazeteci Operasyonuna Diyarbakır’dan Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazeteci Operasyonuna Diyarbakır’dan Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.