Gara Operasyonu Sonrası Eleştirilen HDP’den Tepki

Gara Operasyonu Sonrası Eleştirilen HDP’den Tepki

ABONE OL
18:56 - 15/02/2021 18:56
Gara Operasyonu Sonrası Eleştirilen HDP’den Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gara Operasyonunda PKK’nın elindeki rehinelerin örgüt tarafından öldürülmesi, tansiyonu yükseltti. Eleştirilerin hedefinde HDP ve özellikle milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu var. İki isim, tepkilere videolu mesajla yanıt verdi.

Operasyonun ardından dün başlayan tartışmalar bugün de sürdü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un isim vermeden HDP’yi hedef almasına bugün yanıt geldi. HDP’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kimse sebep olduğu kan ve gözyaşını, HDP’ye dil uzatarak temizleyemez. 6 milyondan fazla oy almış partimize dil uzatmak, sarayın bol maaşlı medya kayyımı olan Fahrettin Altun’un boyunu aşmaktadır. Halkın gerçekleri bilmeye hakkı vardır. Hesap vereceksiniz” sözleriyle tepki gösterildi.

Bunun üzerine Altun bugün daha sert tonda bir mesaj daha yayınladı. Altun mesajında, ”Milletimiz sizden şehitlerimizin hesabını soracak. Sadece sizden değil sizinle birlikte yol yürüyenlerden de. PKK’nın kontrolünde olan bir şer odağıyla mücadele etmek benim asli görevimdir. Tehditleriniz bize sadece güç verir. Bu ülkeyi size böldürtmeyeceğiz. Ölümüne, ölümüne!” ifadelerini kullandı.

Bu mesajın ardından, dün paylaştıkları mesajlar nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da videolu birer mesaj yayınladı.

“Canlarımızın ölümünde kimin sorumluluğu varsa, şiddetle kınıyorum”

HDP’nin sosyal medya hesabından yayınlanan videosunda İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 5-6 yıldır asker ve polislerin alıkonulduğunu ancak bu durumun üstünün örtülmeye çalışıldığını savundu.

Daha önce de benzer durumların yaşandığını ancak sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin inisiyatif almaları sonucu kan dökülmeden sorunun çözüldüğünü hatırlatan Kaya, “Bizim tüm bu çabalarımıza karşın AKP hükümeti yıllardır bu konuda tek bir adım atmadığı gibi, atmak isteyenleri de itham edici ve engelleyici tutumlar geliştirdi. Bu ölümlerden sorumlu olanlara soruşturmalar açılması gerekirken, gerçekleri söyleyenleri ‘askerlerimiz ölmeyebilirdi’ diyenlere, bizlere milletvekilliği görevini yapan bizlere soruşturmalar açılıyor. Halkımız yalanlarınıza ve oyunlarınıza alet olmuyor diye çılgına dönmüş olabilirsiniz. Bu ölümler de dahil olmak üzere üniforması ne olursa olsun insanlarımızın, canlarımızın ölümünde kimin sorumluluğu varsa, şiddetle kınıyorum ve hesap vermelidirler diyorum” şeklinde konuştu.

“Çıplak gerçeği söylediğimiz için hakkımızda kampanyalar başlatılıyor”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, gerçekleri söyledikleri için hedef alındıklarını savundu.

Daha önce yaptıkları girişimleri hatırlatan Gergerlioğlu, “Çok üzgünüz biz yıllardır barış diyoruz ve barıştan başka da bir şey demiyoruz. Bizim temennimiz sorunların silahla değil barışla çözülmesidir. Ama şu anda çıplak gerçeği söylediğimiz için hakkımızda kampanyalar başlatılıyor ve sanki suçlu bizmiş gibi gösteriliyor. Hayır, biz tüm vatandaşlarımızın bu hayatta en adil ve barış içinde yaşaması gerektiğini söylüyoruz. Sorunların insan haklarına uygun bir şekilde çözülmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

VOA tarafından geçilen Gara Operasyonu Sonrası Eleştirilen HDP’den Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gara Operasyonu Sonrası Eleştirilen HDP’den Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gara Operasyonu Sonrası Eleştirilen HDP’den Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.