Fürth’de, Göçün 60.yılında misafir işçilere şükran anıtı açıldı

Fürth’de, Göçün 60.yılında misafir işçilere şükran anıtı açıldı

ABONE OL
22:24 - 13/07/2021 22:24
Fürth’de, Göçün 60.yılında misafir işçilere şükran anıtı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Anıtta, sizlere kalben teşekkür ediyoruz yazısı yer alırken ,anıtın bir diğer yüzünde bavulla gelen işçi tasvir edildi.

Almanya’nın Nürnberg yakınlarındaki, Marmaris’in kardeş kenti Fürth Eski Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yeşil ile SPD üyesi Uğur Pehlivan’ın Şubat 2020 tarihinde  verdikleri teklif ile gündeme gelen ve meclisçe oy birliği ile kabul edilen “ Misafir İşçi Anıtı “ nihayet törenle açıldı.

ANIT LUDWİG ERHARD MERKEZİNDE AÇILDI

Almanya’nın ekonomik mucizesinin babası sayılan Fürth  doğumlu, Ludwig Erhard Zentrum’da, ( Merkezinde ) sanatçı Andre Jeschar tarafından yapılan ve bir yüzünde misafir işçilere kalben teşekkür yazısı bulunan, bir tarafında elinde bavulla   gelen ilk kuşak işçiyi, bir diğer tarafında ise ilk gelen erkek ve daha sonra kadın işçileri tasvir eden figürlerin yer aldığı anıt açılışında , Fürth Belediye Başkanı Dr.Thomas Jung, Nürnberg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Eski Meclis Üyesi Ayhan Yeşil, ilk kuşak annesi Mesude Yeşil, torunu Mehmet Yeşil, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı, Bavyera Milletvekili Petra Gutenberger ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

10 BİN TÜRK YAŞIYOR

Bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung, Fürth’ e ilk gelen İtalyan işçiler olduğunu, ama şimdi Türklerin ilk sırayı aldığını,129 bin nüfuslu kentte 10 bin Türk’ün yaşadığını belirtti ve onlara müteşekkiriz dedi.

Ayhan Yeşil’de konuşmasında,” Sembolik “ , olarak küçük ama “ Manevi Değeri “ çok yüksek olan anıtın açılmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, ekonominin babası Ludwig Erhard’ın doğduğu şehirde anıtın açılmasının önemli olduğunu söyledi.

Annesi ilk kuşak misafir işçi olan Annesi Mesude Yeşil ise, Fürth’de Grundig firmasında iş başı yaptığını ifade etti.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.