Frank-Walter Steinmeier: 2024 yılı demokrasi için sınav yılı olsun

Frank-Walter Steinmeier: 2024 yılı demokrasi için sınav yılı olsun

ABONE OL
13:57 - 14/01/2024 13:57
Frank-Walter Steinmeier: 2024 yılı demokrasi için sınav yılı olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Steinmeier Büyükelçileri Yeni Yıl Resepsiyonu’nda Bellevüe Sarayı’nda ağırladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in evsahipliğinde Bellevüe Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona, başkent Berlin’de görev yapan diplomatların yanı sıra başkent Berlin’deki yabancı misyon şefleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de katıldı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier Büyükelçi Başar Şen’den, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarını ve iyi dileklerini iletmesini isterken hem Türkiye’deki hem Almanya’daki Türklerin ve Türkiye kökenlilerin yeni yıllarını kutladı.

Vatikan Büyükelçisi Nikola Eteroviç

Bellevue Sarayı’ndaki resepsiyon öncesi konuk diplomatlar adına “en kıdemli büyükelçi” olan Hırvatistan kökenli Vatikan Büyükelçisi, Nikola Eteroviç bir konuşma yaparak Cumhurbaşkanı Steinmeier’e teşekkür etti ve hepsi adına Almanya’da yaşayan insanların da yeni yılını kutladı.

Cumhurbaşkanı Steienmeier: “2024 demokrasinin bir sınav yılı olacağını söyleyebilirim “Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier dünyadaki demokratik sistemlerin bu yıl özel bir zorlukla karşı karşıya olduğunu söylediği konuşmasında; “2024 yılı dünya genelinde irili ufaklı pek çok demokrasi için önemli bir seçim yılı olacak” dedi ve ekledi: “Hatta 2024’ün demokrasinin kendisi için de bir sınav yılı olacağını söyleyebilirim.”

Dünyanın dört bir yanından gelen diplomatları ve Almanya’da bulunan uluslararası kuruluşların temsilcilerini Berlin’deki Schloss Bellevue’de bulunan resmi konutunda ağırlayan Steienmeier; “Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı bu yıl sandık başına gidecek.

Avrupa’da ise AB üyesi 27 ülkenin vatandaşları yaz başında yeni Avrupa Parlamentosunu seçecek. “Demokrasilerin, özellikle de Avrupa’daki demokrasilerin güçlü ve özgüvenli olduklarını göstermeleri gerektiğine inanıyorum. Birleşik bir Avrupa karşıtlarından daha güçlü olduklarını; milliyetçiliğe ve izolasyonizme geri çekilmeyi küresel sorunlara çare olarak görenlerden de daha güçlü olduklarını göstermeliler.” dedi.

Steinmeier daha sonra, Rusya tarafından saldırıya uğrayan Ukrayna’ya Almanya’nın desteğinin devam edeceği güvencesini verdi. Almanya’nın Kiev’e yönelik dayanışmasının kesintisiz devam ettiğini söyleyen Steienmeier, “Almanya Ukrayna’nın en büyük ikinci destekçisi konumunda. Ukrayna’nın gerekli desteği almaya devam etmesini sağlamak için Avrupa düzeyinde de çalışacaktır. İşgal edilmiş bir ülke özgürlüğünü ve bağımsızlığını savunabilmelidir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Steinmeier Orta Doğu’daki savaşla ilgili olarak da İsrail’e Almanya’nın yanında olduğu güvencesini verdiği konuşmasında; “Almanya uluslararası insancıl hukukun geçerliliğini, sivil yaşamın korunmasını ve Gazze Şeridi’ndeki büyük insani acıların dindirilmesini savunmaktadır. Bu nedenle bu yıl da dünyanın çeşitli bölgelerine seyahat edeceğim. Bu yılki ilk seyahatim bir buçuk hafta sonra ve Güneydoğu Asya’ya gideceğim. Bu kez Vietnam ve Tayland’a. Ayrıca bu yıl Afrika, Doğu Akdeniz ve Körfez bölgesine de seyahat edeceğim. Almanlar olarak ortaklıklarımızı geniş bir zeminde kurmaya büyük ilgi duyuyoruz. Ve burada, sahada bu arzuyu paylaşan çok sayıda tanıdığım olduğu için minnettarım” dedi.

Resepsiyona, Federal Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Katja Keul (Yeşiller), Federal Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Tobias Lindner (Yeşiller) ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Jochen Flochen (SPD) ve Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Niels Annen (SPD) ile Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Baerbel Kofler’de (SPD) katıldılar. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.