Foraks İnşaat Prefabrik Batı Akdeniz’in hızlı büyüyen markası

Foraks İnşaat Prefabrik Batı Akdeniz’in hızlı büyüyen markası

ABONE OL
22:54 - 15/02/2021 22:54
Foraks İnşaat Prefabrik Batı Akdeniz’in hızlı büyüyen markası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da inşaat, taahhüt ve müteahhitlik sektörlerinde hizmet veren üç arkadaşın kurduğu Foraks Prefabrik şirketi sanayi sektörüne hızlı verdiği hizmetlerle kısa zamanda Batı Akdeniz bölgesinin yükselen markası haline geldi.

Antalya’da inşaat sektöründe önce işçilikten başlayan daha sonra büyük firmalarda yöneticilik yapan Can Soysal ile Türkiye’nin inşaat ve müteahhitlik sektörlerinde Türkiye’nin en büyük firmalarında çalışan ve yöneticilik yapan Süleyman Öztürk 2015 yılında güçlerini birleştirerek Foraks İnşaat – Prefabrik şirketini kurdu. İki arkadaş daha sonra Çağdaş Öztunç’u da şirkete ortak alarak güçlerini daha da artırdı.

Güçlerini birleştirdikten sonra 4 şirket ile hizmet verdiklerini ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2015 yılında prefabrik betonarme fabrikası kurduklarını anlatan Foraks İnşaat – Prefabrik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Süleyman Öztürk, kısa sürede yaptıkları çalışmalarla 2019’da Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında yer aldıklarını anımsattı.

Pandemi sürecinde şirketin daha da büyüdüğünü, Antalya OSB’de 4 bin metrekare kapalı, 15 bin metrekare alanda üretim yaptıklarını anlatan Öztürk, 2018 yılında 65 bin metrekare, 2019’da 50 bin metrekare, 2020 yılında da 120 bin metrekare prefabrik üretim yaptıklarını kaydetti.

Batı Akdeniz bölgesinde sanayiciye hızlı ve kısa sürede verdikleri hizmetlerle aranır ve tanınır marka haline geldiklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti.

‘’Pandemi sürecinde Antalya OSB’de ve Batı Akdeniz’de tarım sektörü daha da gelişti. Gıda güvenliği öne çıktığı için soğuk hava deposu ve buna benzer tesislerin sayısı arttı. Öte yandan ihracat, mermer ve lojistik sektörleri de bu süreçte gelişti. Ciro açısından iki kat büyüdük. İstihdamda da önemli sayıya ulaştık. Bu sektörlerde büyüyen firmalarla birlikte biz de büyüdük. Pandemi sürecinde işçi çıkarmadık aksine çalışan sayımızı artırdık. Bugün 100 çalışanımızla üretim yapıyoruz.’’

Döviz kurlarının inşaat maliyetlerini de artırdığını ifade eden Süleyman Öztürk, ‘’Üretimimizin yüzde 40’ını demir oluşturuyor.  İnşaat demir fiyatları son 6 ayda çok arttı. Döviz kurlarına bağlı maliyetlerde artıyor. Demiri, çimentoyu peşin alıyor çalışanların ücretlerini de peşin ödüyoruz. Eğer sanayici krediye kolay ulaşabilirse daha fazla yatırım yapacak’’ dedi.

Foraks İnşaat – Prefabrik, 2019’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde oluşturulan “TOBB Türkiye 100” Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi” listesinde 39. sırada yer almıştı.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Foraks İnşaat-Prefabrik şirketi ortakları Süleyman Öztürk, Yönetim Kurulu üyeleri Can Soysal ve Çağdaş Öztunç’u kutlayarak plaket takdim etmişti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.