Fincancı’nın Tutukluğuna İtiraz Reddedildi

Fincancı’nın Tutukluğuna İtiraz Reddedildi

ABONE OL
20:28 - 09/11/2022 20:28
Fincancı’nın Tutukluğuna İtiraz Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın 27 Ekim’de tutuklanmasının ardından yapılan ilk tutukluluğa itiraz başvurusu, 8 Kasım’da reddedildi.

TTB, Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Fincancı’nın tutukluğuna yapılan itiraza olumsuz yanıt verildiğini açıkladı.

Kararda, Fincancı hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisinin ardından yurtdışından dönmesine, çağrıldığı takdirde ifadeye gelebileceği avukatları aracılığıyla savcılığa iletilmesine, kaçma veya delil karartma şüphesi bulunmamasına ve isnat edilen suç itibariyle tutuklamaya yer olmamasına rağmen tutuklama tedbiri için “orantılı” yorumu yapıldı.

26 Ekim’de İstanbul’da gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ertesi gün Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de açıklamaları nedeniyle sert tepki gösterdiği Fincancı, tutuklama kararının ardından Ankara Sincan Kapalı Kadın Cezaevi’ne gönderilmişti.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı, tutuklamadan bir hafta önce PKK’nın Türkiye’yi kimyasal silah kullanmakla suçlamasının ardından Medya TV’de “Bu bölgelerde inceleme yapılması bir zorunluluk kapsamında. Bu kapsamda bağımsız heyetlerin oraya girişinin engellenmemesi mutlaka gerekir. Ama ne yazık ki bu konuda bir engelle karşılaşmışlar. Görüntüler toplum açısından çok yaralayıcı, çok örseleyici. Haber merkeziniz bu görüntüleri yayımlamamayı tercih etseydi derim ben bir hekim olarak. Görüntüleri daha önce izlemiştim belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik, zehirli, kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda” ifadelerini kullanması sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Fincancı, savcılıktaki ifadesinde suçlamaya neden olan televizyon yayınında Türk Tabipleri Birliği Başkanı olarak değil adli tıp uzmanı olarak yer aldığını söylemişti.

VOA tarafından geçilen Fincancı’nın Tutukluğuna İtiraz Reddedildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fincancı’nın Tutukluğuna İtiraz Reddedildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fincancı’nın Tutukluğuna İtiraz Reddedildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.