Finansman Gider Kısıtlaması uygulaması kaldırılmalı

Finansman Gider Kısıtlaması uygulaması kaldırılmalı

ABONE OL
23:55 - 10/02/2021 23:55
Finansman Gider Kısıtlaması uygulaması kaldırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İşletmelerde Finansman Gider Kısıtlaması uygulamasının başlamasının mükellefleri kayıt dışına itebileceği belirtilerek bu uygulamadan vazgeçilmesi istendi.

Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMO) Başkanı Tayfun Çavdar, geçen hafta uygulamaya başlanan Finansman Gider Kısıtlamasının adı konulmamış gizli vergi artışı olduğunu söyledi.

Geçen yıl bu uygulamanın bir benzerinin otomobil içinde başlatıldığını anımsatan Çavdar, şunları kaydetti.

‘’Dünyada modern vergi sisteminde böyle bir uygulama yok. Bu kriz ortamında  insanlar, işletmeler kredi kullanmaya yöneltiliyor. Ancak işletmeler kredi bulmakta zorlanıyor. Ama burada işletmeler aldıkları kredinin faizini gider olarak yazdıramıyor. Pandemiden dolayı işletmeler yaklaşık bir yıldır zor durumda. Artık işletmeler kara bakmıyor, ciroyu artırmaya bakıyor. Çünkü kredi alabilmek için reytinginin düşük olmasını istemiyorlar.’’

İşletmeler banka serumuyla yaşıyor

Antalya genelinde işletmelerin de çok zor durumda olduğunu ifade eden ASMO Başkanı Çavdar, ‘’Antalya’da bankalar serumu çekse birçok şirket batar. Hem kişisel hem de işletme borçlanmaları çok fazla…Bu sıkıntıdan ancak ihracat ve turizm gelirlerinin artırılmasıyla çıkabiliriz. Bizi daha zor günler bekliyor’’ dedi.

İşletmelerde Finansman Gider Kısıtlaması uygulamasının doğru olmadığını ifade eden Tayfun Çavdar, şunları kaydetti.

‘’Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmeli. Ülkemizde yatırım yapan, yapacak olan yabancı şirketlere bunu nasıl anlatabiliriz. Zaten kur farkı gelirini anlatamıyoruz. Giderin vergisi olur mu? Gelirin vergisi olur. Finansman Gider Kısıtlaması uygulaması devam eder ise ekonomik büyümeyi olumsuz etkiler, mükellefi kayıt dışına iter, kayıt dışılığı tetikler.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.