Filistin’de Muhalif Milletvekili Adayının Gözaltında Şüpheli Ölümü

Filistin’de Muhalif Milletvekili Adayının Gözaltında Şüpheli Ölümü

ABONE OL
15:42 - 24/06/2021 15:42
Filistin’de Muhalif Milletvekili Adayının Gözaltında Şüpheli Ölümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Filistin yönetimine karşı muhalif tavrıyla tanınan milletvekili adayı Nizar Banat, Filistin Güvenlik Güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetti. Banat’ın ölümüyle ilgili uluslararası bir soruşturna başlatılması çağrısı yapılıyor.

Bir akrabası, Nizar Banat’ın önceki gece dövülerek güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını iddia etti. Yetkililer daha sonra gözaltındaki Banat’ın hayatını kaybettiğini açıkladı ancak ölüm nedenine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

43 yaşındaki Banat, Filistin lideri Mahmud Abbas’ın da aralarında bulunduğu yöneticileri yolsuzluk ve uygunsuz şekilde Mayıs ayında yapılması gereken seçimleri ertelemekle suçluyordu.

Banat eğer yapılsaydı seçimlerde milletvekili olarak aday olacağını açıklamıştı.

Reuters Haber Ajansı’na bilgi veren Banat’ın bir yakını, çok sayıda güvenlik görevlisinin Banat’ın evine baskın yaptığını ve kendisini darp ederek gözaltına aldıklarını anlattı.

El-Halil Valisi El Bekri, Banat’ın gözaltına alınması talimatının Filistin Adalet Bakanlığı tarafından verildiğini söyledi. Ancak gözaltına alınma gerekçesi hakkında bilgi paylaşılmadı.

Vali, Banat gözaltına alındığında sağlık durumunun kötüleştiğini, bu sebeple El Halil Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü ancak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Tor Wennesland, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve Banat’ın ölümüyle ilgili şeffaf bir soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Wennesland, Banat’ın ailesine taziyelerini iletirken olayın faillerinin de yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği delegasyonu da yaptığı açıklamada, olayın şeffaf ve adil bir biçimde soruşturulmaı gerektiğini dile getirdi.

Filistin Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

VOA tarafından geçilen Filistin’de Muhalif Milletvekili Adayının Gözaltında Şüpheli Ölümü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Filistin’de Muhalif Milletvekili Adayının Gözaltında Şüpheli Ölümü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Filistin’de Muhalif Milletvekili Adayının Gözaltında Şüpheli Ölümü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.