FED faizleri sabit tuttu

FED faizleri sabit tuttu

ABONE OL
09:56 - 02/11/2023 09:56
FED faizleri sabit tuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Merkez Bankası FED, politika faizinde değişikliğe gitmedi ve faizi 5,25-5,5 aralığında sabit bıraktı. Genel beklenti de faizin sabit kalması yönündeydi.

FED, beklenen faiz kararını açıkladı. Beklentiler yönünde bir karar alarak faizleri sabit tutan FED, bu yıl içerisinde bir faiz kararı daha alacak.

FED’in bir süre daha faizleri sabit tutarak piyasadaki genel durumu ve enflasyon verisini gözlemleyeceği ifade ediliyor. ABD borsalarında FED’in kararının açıklanmasının ardından Dow Jones endeksi yatay bir seyir izledi. Teknoloji hisselerinin işlem gördüğü NASDAQ endeksinde de benzer şekilde yatay bir seyir izlendi. Her iki endeks de faiz kararının ardından işlemlere artıda devam etti.

FED’in faizi sabit tutma kararını oybirliğiyle aldığı açıklandı. Böylece ABD Merkez Bankası son iki toplantısı sonrasında faiz oranlarında değişikliğe gitmemiş oldu. Buna karşın yüksek enflasyonla mücadele kapsamında FED’in yaptığı faiz artışları sonrasında ABD’de son 22 yılın en yüksek faiz oranları devam ediyor.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, FED’in gelinen noktada enflasyonu dikkatle takip etmeye devam ettiğine vurgu yapıldı. FED’in açıklamasında ayrıca ABD’de bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı seyrettiğine atıfta bulunulması dikkat çekti.

ABD’de yaşanan süreçte bir süre önce banka iflasları da gündeme gelmiş ve batan bankalar olmuştu.

Powell konuşmasında enflasyon vurgusu yaptı

Kararın açıklanmasının ardından kameralar karşısına geçen ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, alınan kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Powell, ABD’de enflasyonun hedeflenen yüzde 2’lik değere yaklaşmasına kadar olan sürede faizlerin mevcut seviyelerde kalmaya devam edeceğini öngördüğünü söyledi.

FED Başkanı, enflasyon konusunda hedefe ulaşmak için halen daha gidilecek uzun bir yol olduğunu ve şu aşamada faiz indirimlerinin gündemde olmadığını belirtti.

Powell, ABD iç piyasasında istihdamın güçlü seyrettiğine vurgu yaparken iç piyasadaki dinamikler haricinde jeopolitik gelişmeleri de göz önünde bulundurduklarını belirtti.

VOA tarafından geçilen FED faizleri sabit tuttu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. FED faizleri sabit tuttu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan FED faizleri sabit tuttu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.