Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı: Güvenlik önlemlerinin arttırılması isteniyor

Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı: Güvenlik önlemlerinin arttırılması isteniyor

ABONE OL
16:00 - 09/01/2024 16:00
Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı: Güvenlik önlemlerinin arttırılması isteniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul Fatih Camii’nde bir kişi, imam Galip Usta ve cemaatten Bilal Erdem’e dün akşam bıçakla saldırdı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ağır yaralanan imam Usta’nın yoğun bakımda olduğu bildirildi. İsminin Ömer Salgın olduğu açıklanan saldırgan ise gözaltına alındı.

İstanbul Fatih Camii’nde dün akşam üzeri Ömer Salgın isimli bir kişi, cami içerisinde İsrail aleyhinde slogan attıktan sonra sessiz olması konusunda uyarıldı. Uyarının ardından görevliler tarafından dışarı çıkarılan zanlı Ömer Salgın, yatsı namazına doğru camiye geri dönüp, bıçakla imam Galip Usta ve Bilal Erdem’i yaraladı.

İstanbul Valiliği’nden olayın ardından yapılan açıklamada, “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının tedavileri yoğun bakımda devam ediyor” denildi.

Hastaneden yapılan açıklamada ise imam Usta’nın hayati tehlikeyi atlattığı ifade edildi. İmam Usta’nın tedavi gördüğü Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Alpaslan Mayadağlı Usta’nın üç bıçak darbesi aldığını belirterek, “En sıkıntılı nokta boğaz bölgesiydi. Soluk borusuna kısmi müdahale yapıldı. Şu anda durumu stabil. Hayati tehlikesi yok, gerekli müdahaleler yapılıyor” dedi. Bilal Erdem’in ise olayda sırtından yaralandığı aktarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “İstanbul Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.

Polat: “Güvenliğin arttırılması talebi var”

CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat, VOA Türkçe’ye, olayın ardından imamların, görevlilerin ve cemaatlerin camiilerdeki güvenliğin arttırılması talebinin olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı, zanlının cami içerisinde “Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar” şeklinde bağırması üzerine imam Usta’nın, Ö.S’yi bağırmaması konusunda uyardığını bildirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül de yaralıları hastanede ziyaret etti ve doktorlardan bilgi aldı. Gül “Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor” açıklaması yaptı.

Soruşturma kasten öldürmeye teşebbüsten yürütülüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyı kınayarak, “Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir” dedi.

Tunç, soruşturmanın kasten öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama suçlarından başlatıldığını ve şüpheli hakkında çok yönlü bir araştırma yapıldığını aktardı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Fatih Camii imamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de saldırıyı kınadı ve Usta ve Erdem’e acil şifalar diledi. Özel, “Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, İmam Galip Usta’yı, yakınen tanıdığını belirterek, “İyi ve samimi bir din adamdır. Bu akşam saatlerinde, Fatih Camii içinde kendisine yönelik saldırıda yaralanmasından üzüntü duydum. Durumunu yakından takip ediyorum. Bu vesile ile hem kıymetli din adamımıza hem de aynı olayda yaralanan cami cemaatinden Bilal Erdem’e geçmiş olsun” paylaşımında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bıçaklı saldırıyı kınadı. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum bugün öğle saatlerinde yaralıları hastanede ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bakımdaki imamı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

VOA tarafından geçilen Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı: Güvenlik önlemlerinin arttırılması isteniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı: Güvenlik önlemlerinin arttırılması isteniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı: Güvenlik önlemlerinin arttırılması isteniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.