F-16 konusunda herhangi bir sorun yok

F-16 konusunda herhangi bir sorun yok

ABONE OL
14:48 - 29/03/2024 14:48
F-16 konusunda herhangi bir sorun yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerinin Ankara’daki temasları devam ediyor.

Dün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşen dört kişilik heyet bugün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’la biraraya geldi.

ABD heyetinin günün ilerleyen saatlerinde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’la görüşeceği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada görüşmeler, son dönemde gelişen Türkiye-ABD ilişkileri ve Türkiye’nin hassasiyetlerini üst seviyede dile getirmek için fırsat olarak görüyor.

Akar: “F-16 konusunda herhangi bir sorun yok”

TBMM’deki görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yapan Hulusi Akar, “ABD heyetinin ziyaretinin, NATO, bölgesel kurumlar, barış, istikrar ve Türkiye ile ABD arasında bölgesel bazı sorunların çözümü yararlı sonuçlar vermesini umduğu” değerlendirmesinde bulundu.

Uzun zaman sonra parlamentolar arası görüşme yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Akar, şöyle konuştu:

“PKK-YPG konuları da dahil bunlarla alakalı, DEAŞ ile alakalı bugüne kadar bizim yaptığımız mücadelemizi kendilerine ilettik. İsrail konusunda, İsrail’in varlığına karşı bir kastımızın olmadığını fakat diğer taraftan da çocukların, kadınların, masum insanların ölmesinin bir an önce engellenmesi gerektiğini bir kez daha kendilerine ilettik. Yunanistan, Akdeniz konusunda görüşlerimizi, önerilerimizi kendileriyle görüştük. Azerbaycan-Ermenistan konusunda yaptıklarımızı, uzatılan barış elinin Ermenistan tarafından kabul edilmesinin önemli olduğunu ifade ettik. Kendi yorumlarını yaptılar. Gayet olumlu, yapıcı bir şekilde konuştuk, görüştük. Türkiye’de veya ABD’de buluşmak suretiyle görüşmelerin devamı konusunda mutabık kalarak ayrıldık.”

Bir gazetecinin “F-16 tedarik süreci de gündeme geldi mi?” sorusu üzerine Hulusi Akar, bu konunun da görüşmede gündeme geldiğini, F-16 konusunda herhangi bir sorunun olmadığını vurguladı.

Akar, “Gerekli anlaşmalar, sözleşmeler yapıldı. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmeler var. Onun devamında gelen hadiseler var. Bu artık normal şekilde takibi yapılan, kararlaştırılmış bir proje olarak karşımızda duruyor herhangi bir sorun yok” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyelerin bugün İbrahim Kalın ile yapacağı görüşmede de, Ukrayna ve Gazze savaşları, IŞİD ve PKK ile mücadele ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti gibi konuların ele alınması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen “F-16 konusunda herhangi bir sorun yok” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “F-16 konusunda herhangi bir sorun yok” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “F-16 konusunda herhangi bir sorun yok” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.