EUROTÜRK GASTROHERO’larına ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’

EUROTÜRK GASTROHERO’larına ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’

ABONE OL
15:58 - 21/04/2024 15:58
EUROTÜRK GASTROHERO’larına ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin’de organizasyonunu Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan ve Türkiye Lezzet Dernekleri Federasyonu (LFD) Yönetim Kurulu Başkanı Başlezzethan M. Vasfi Pakman’ın üstlendikleri “Avrupa Türk Gastronomi Zirvesi” gerçekleşti.

Zirvede, Türk mutfağını ve lezzetini Avrupa’ya taşıyıp tanıtan ve bu alanda hizmet veren EUROTÜRK GASTROHERO’larına ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ törenle başkent Berlin’de verildi.

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla ilki bu yıl düzenlenen ‘Avrupa Gastromi Zirvesi’ nin geleneksel hale getirilip sürdürüleceğini açıklayan Türk Alman İşverenler Birliği TDU Başkanı Remzi Kaplan yaptığı açılış konuşmasında, “Berlin’de bir şölen olarak düzenlediğimiz bu etkinliğin tarihe geçeceğini umuyor ve bekliyoruz. Bugün burada ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ Avrupa’da başarıya ulaşan Türk iş insanları, Gastronomlar ve girişimciler ile hayatını kaybeden girişimcilerin yakınlarına verilecek.” dedi.

Lezzet Dernekleri Federasyonu (LDF) ile Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) tarafından ortaklaşa düzenlen ve Berlin Büyükelçiliği tarafından da desteklenen ‘Türkiye’nin Lezzet Elçileri- Eurotürk Gastoherolar’ başlıklı etkinlikte ‘lezzet elçileri’ ödüllerini aldı.

LDF Başkanı Vasfi Pakman ve Başkan Yardımcısı Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ayfer Özmen ile TDU Başkanı Remzi Kaplan tarafından, Türk mutfağını Avrupa’da başarılı bir biçimde tanıtan Türkiye kökenli iş insanlarına ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ TDU salonunda düzenlenen törende takdim edildi.

Türkiye’nin lezzetini Avrupa’ya taşıyan ve kendi dallarında başarılı olan 50 ‘Eurotürk Gastrohero’ ödüle layık görüldü. Bazı iş insanları törene katılamazken, 42 iş insanı ödülünü aldı. Ödül alanlar arasında Berlin’in sevilen ve tanınan iş insanı San Marco lokantasının kurucusu ve sahibi ‘Adnan Baba’ olarak bilinen Adnan Öz ile Türk mutfağını İngiltere’de tanıtan ve İngiliz Kraliyet ailesine yemek hazırlamasıyla tanınan aşçı ve lokantacı Hüseyin Özer de yer aldı.

Berlin’deki ödül töreninde, Hüseyin Özer’in yanı sıra Danimarka’da, Belçika’da, Hollanda’da ve Avrupa’nın başka ülkeleri ile Almanya’nın başka kentlerinde Türk mutfağını tanıtarak ödüle layık görülen Türkiye kökenli iş insanları da hazır bulundu.

Berlin’de 1970’li yıllarda ilk döner büfesini açan rahmetli iş insanı Kadir Numan, Egetürk sucuklarını üreten rahmetli Burhan Öngören, Marmara zeytinlerini Almanlara sevdiren rahmetli iş insanı Hüseyin Kuru ve ‘7 Gün’ ayranlarını piyasaya süren rahmetli Mehmet Özcan adına ödülleri ise yakınlarına takdim edildi.

Doğan Akdoğan (Mediator Restoran-Düsseldorf), Ahmet Tosun (Weinhandel-Tosun” Degüstatör/Sommelier), İbrahim Ceylan (Soğuk Meze ve Şarküteri), Tamer Akkılıç (Gastrokult Group Berlin), İlkay Erçelik (Antica Roma-Berlin), Mehmet Aygün (Hasır Restoran Berlin) ve daha birçok restoran sahiplerine de ödül verildi. Ayrıca Türk gıdalarını Almanya’da pazarlayan Celal İrgi (Eurogıda) ve Mustafa Baklan (Suntat) ödül alan iş insanları arasındaydı.

Törende konuşan Vasfi Pakman, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı ve Türkiye’nin Lezzet yüzyılında Avrupa’daki lezzet elçilerimizi Türkiye’nin sektör profesyonelleri ile buluşturmayı sürdüreceğiz. Türkiye sizlerle gurur duyuyor” dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de döner fabrikası olan ve dünyanın çeşitli ülkelerine döner ihraç eden, kendisine de ödül verilen TDU Başkanı Remzi Kaplan ise yeni nesil Türk iş insanlarının Avrupa’da çok daha başarılı işlere imza atacaklarını söyledi.

Zirvenin kapanış konuşmasını yapan duayen gazeteci Hürriyet Almanya Temsilcisi Ahmet Külahçı, Türk insanının ekonomi, istihdam ve çalışma konularında özellikle Almanya olmak özere Avrupa`daki başarılarına dikkat çekip kendilerini kutladı.

 

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.