Etiyopya’da Sivil Konvoya Saldırıda Onlarca Kişi Öldü

Etiyopya’da Sivil Konvoya Saldırıda Onlarca Kişi Öldü

ABONE OL
13:25 - 14/03/2022 13:25
Etiyopya’da Sivil Konvoya Saldırıda Onlarca Kişi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Etiyopya’nın batısında silahlı bir grubun sivillere ait bir konvoya saldırması sonucu en az 53 kişi hayatını kaybetti.

Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu, son olarak 2 Mart tarihinde de bir saldırı olduğunu hatırlattı.

Son saldırıda sivil konvoyu bölgedeki şiddet olaylarından korumak üzere beraberlerinde bulunan askerler hedef oldu. Yapılan açıklamaya göre ilk belirlemelere gör hayatını kaybeden en az 53 kişiden 20’si asker.

Bu saldırının ve ardından gün boyu süre çatışmaların haricinde ülkede dün farklı noktalarda düzenlenen saldırılar 11 kişi daha öldü. Öldürülen kişilerden birinin silahlı gruplar tarafından yakılarak öldürüldüğü ifade ediliyor.

İnsan Hakları Komisyonu, bir kişinin yakılarak öldürülmesine dair fotoğraf ve görüntülerin sosyal medyaya da yansıması üzerine bir araştırma başlattı. Etiyopya hükümeti de saldırganların cezalandırılacağını açıkladı. Olayın, üzerinde askeri kıyafetler bulunan kişilerin bir otobüsü durdurması ve etnik Tigrayanlı 8 kişiyi otobüsten indirip öldürmeleri şeklinde gerçekleşti.

Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu, ülkede güvenlik güçlerinin de sivilleri, vurduğu ve onları yakarak öldürdüğüne dair raporlar olduğunu belirtiyor.

VOA tarafından geçilen Etiyopya’da Sivil Konvoya Saldırıda Onlarca Kişi Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Etiyopya’da Sivil Konvoya Saldırıda Onlarca Kişi Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Etiyopya’da Sivil Konvoya Saldırıda Onlarca Kişi Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.