Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası

ABONE OL
10:45 - 30/01/2024 10:45
Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pakistan’da mahkeme İmran Han’a devlet sırlarını sızdırmak suçlamasından 10 yıl hapis cezası verdi. Karar ülkedeki genel seçimlerinden 10 gün önce alındı.

Pakistan’da 2022’de koltuğu güven oylamasıyla bırakan eski Başbakan İmran Han, devlet sırlarını sızdırmak suçlamasından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pakistan’ın Washington Büyükelçisi’nin devlet sırrı olarak İslambad’daki hükümete gönderdiği bilginin, Han tarafından kamuoyuna yansıtıldığı suçlaması üzerine başlayan davada, seçimlere 10 gün kala ceza çıktı.

Han’ın partisi, eski Başbakan’ın yanısıra eski Dışişleri Bakanı Mehmood Qureshi’nin de davada 10 yıl hapis cezası aldığını duyurdu. Partiden yapılan açıklamada karara itiraz edileceği belirtildi ve dava “sahte” olarak nitelendi.

Han’ın avukatı Naeem Panjutha X üzerinden paylaştığı mesajda, “yasa dışı” olarak nitelediği kararı kabul etmediklerini söyledi.

Bu, Han’la ilgili son aylarda alınan ikinci mahkumiyet kararı oldu. Han daha önce de yolsuzluk davasında üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Han’ın avukatları seçimlere katılmayacak olmasına rağmen bu karardan önce Han’ı cezaevinden çıkartmak için umutluydu.

Han 2022’de, Pakistan Parlamentosu’nda yapılan güven oylaması sonucu koltuğundan oldu. O tarihten bu yana birçok davayla mücadele ediyor.

VOA tarafından geçilen Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.