Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Yakalandı

Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Yakalandı

ABONE OL
21:53 - 02/09/2022 21:53
Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

PKK’lı Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından dokunulmazlığı kaldırılan ve ortadan kaybolan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İstanbul’da yakalandı. Güzel’in yakalandığını İçişleri Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben yazdığı sosyal medya mesajıyla duyurdu.

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Güzel, MİT ve İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Güzel’in sahte pasaportla yakalandığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güzel’in yakalandığını CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na hitaben yazdığı şu mesajla duyurdu: “Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı.”

Güzel, hakkında yakalama kararı çıkaran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek.

Ne olmuştu?

HDP’li Güzel’in günlerce hedefte olduğu tartışmalar, 2017 yılında bir operasyonda öldürülen PKK’lı Volkan Bora’nın telefonundan çıkan fotoğrafların basında yer almasıyla başladı. Fotoğraflarda Güzel, basında sevgilisi olduğu dile getirilen Bora ile görülüyordu. Güzel’in PKK’lıların giydiği kıyafetlerden giymesi dikkat çekmişti. Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Güzel ile ilgili yeni bir fezleke hazırlandı. Güzel hakkında 2019 yılında hazırlanan başka bir fezleke de Meclis’te bekletiliyordu. 1 Mart’ta hakkında hazırlanan fezlekeler, TBMM Genel Kurulu’nda oylanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Savcılık ifadesini almak için Güzel’e davetiyeye gönderdi ancak yanıt alamadı. Güzel’in adresinde bulunmaması üzerine Başsavcılık, “silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla iki ayrı dosyası bulunan şüpheli hakkında Sulh Ceza Hakimliği’nden “yakalama kararı” çıkarılmasını istedi. Talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

Fotoğraflar ortaya çıktığı zaman yazılı açıklama yapan Güzel, Bora’nın sevgilisi olduğu iddialarını doğrulayarak, fotoğrafların 2013-2015 yılları arasındaki çözüm sürecinde çekildiğini söylemişti. Güzel, Bora ile görüştüğü sırada üzerinde olan kıyafetleri güvenlik gerekçesiyle giydiğini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski HDP Milletvekili Semra Güzel Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.