Eski Dostlar Korosu’ndan ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ konseri

Eski Dostlar Korosu’ndan ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ konseri

ABONE OL
00:05 - 24/11/2023 00:05
Eski Dostlar Korosu’ndan ‘Cumhuriyetin 100. Yılı’ konseri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ve eşi Berlin Büyükelçiliği Müsteşarı Aslı Şanlı’nın ile yine Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Fulya Fatma Durgut’un da izlediği konseri Berlinlilerin yakından tanıdığı CNN Türk Televizyonu’nun Berlin’den haberlerine imza atan başarılı gazeteci Erhan Merttürk Türkçe ve Almanca sundu.

İki bölümden oluşan konseri Berlinlilerin yakından tanıdığı CNN Türk Televizyonu’nun Berlin’den haberlerine imza atan başarılı gazeteci Erhan Merttük güzel ve akıcı Türkçesiyle sundu.

Konserin Türkiye’den de 2 konuk sanatçısı vardı. Kültür Bakanlığı saz sanatçısı Elif Canfeza Gündüz klâsik kemençesi ile babası TRT sanatçısı hem konseri yönetti, hem de keman ile Elazığ yöresinden 2 güzel halk ezgisini hem çaldı, hem de seslendirdi.

2018 yılı ortalarında 12 sanatsever arkadaşın bir araya gelerek kurduğu `Berlin Eski Dostlar Korosu’nu bu anlamlı konsere udi Bülent Dinç hazırlamış. Konsere konuk sanatçı Elif Canfeza (klâsik kemençe), Evren Can kaman ve Bülent Dinç (ud), Ömer Kaan Özdağ (kanun), Mustafa İşmen (Keman), Yılmaz Akın (bas gitar), Servet Dolu, Rıza Zenginer ve Oktay Bayır ritim sazları ile eşlik etti.

Bat-Yam-Platz 1’deki salonda düzenlenen Eskidostlar Korosu’nun ‘Cumhuriyetin 100. Yıl Konseri’ başlıklı Cumhuriyeti tanıtan kısa filmle başladı. Daha sonra Merttük’ün daveti ile önce Koro Başkanı Ergün Sivil ardından Başkonsolos İlker Okan Şanlı birer konuşma yaptılar.

Atatürk ve dava arkadaşları ile hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve tüm salon hep birlikte İstiklâl Marşı’nı okudu. Uşşak Peşrev ile başlayan konserin 1. ve 2. bölümde koronun ve solistlerin okuduğu şarkıların başarılı icraları iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini gösteriyordu. Konserin ikinci bölümünün sonunda birbirine bağlı okunan türküler salondaki tüm müziksever konukları oldukça duygulandırdı.

Konserin bence en keyifli ve en çok alkış alan bölümü, uzun yıllar TD1’de program ve sunuculuk yapan değerli gazeteci kardeşim Tevfik Dağdeviren’in konsere hem korist, hem de bir türkü ile solist olarak eşlik etmesiydi. Annesi Konyalı olan Tevfik Dağdeviren’in, güzel ve hareketli bir sahne performansı ile seslendirdiği ‘Konyalı Kız- Yeşil olur şu Konya’nın Meramı’ adlı güzel türküsü konser gecesine farklı bir renk kattı

Verilen 15 dakikalık aradan sonra konserin ikinci bölümü Atilla Gündüz hocanın seslendirdiği 3 solo Eser ile başladı. Konserin şefliğini de yapan konuk keman sanatçısı Atilla Gündüz, hem koro üzerindeki hakimiyeti, hem de okuduğu iki Harput türküsü ile konsere bambaşka renk katarken, klâsik kemençe sanatçısı kızı Elif Canfezâ Gündüz ise, enstrümanı ile yaptığı solo performans ve yine konsere gelen konuklara kemençesi ile eşlik ederek okuttuğu ‘Üsküdar’a Gideriken’ türküsü ile ‘Memleketim’ şarkısına kattığı enerji görülmeye değerdi.

Konsere girişte dağıtılan bayraklar eşliğinde okunan İzmir Marşı ile son bulan konser gelen konuklara neşe, hüzün ve coşkuyu aynı gecede yaşattı. Kaynak: SES Dergisi

ha-ber.com/Haber: Hüseyin İşlek/ Fotoğraflar: Şükrü Tokay

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.