Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı

Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı

ABONE OL
00:07 - 23/10/2022 00:07
Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çin Komünist Partisi Kurultayı bugün sona erdi. Kurultayın son gününde eski Cumhurbaşkanı Hu Jintao’nun beklenmedik bir şekilde salondan çıkarılması gündem yarattı. Hu’nun salondan çıkarılma nedeni hala merak konusu.

Kurultay salonunda, birçok gazetecinin yer aldığı kapanış oturumunda, 79 yaşındaki eski liderin salondan çıkarılma anı kameralara da yansıdı.

Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yanında oturan Hu’ya bir görevlinin yaklaştığı, Hu’nun ise kendisini ayağa kaldırmaya çalışan görevliye kısa bir süre direndiği görüldü.

Görevlilerin, kolundan tutarak salondan çıkardığı Hu, ayrılmadan önce, Cumhurbaşkanı Xi’ye doğru eğilerek konuştu ve daha sonra da Başbakan Li Keqiang ile de omzuna dokunarak vedalaştı.

Bir hafta süren Kurultay çoğunlukla kapalı oturumlarla yürütüldü. Ancak kapanış oturumunda gazetecilerin girmesine de izin verildi.

Hu’nun salondan çıkarılma anı, gazetecilerin salona girmesinden kısa bir süre sonra yaşandı.

Hu’nun çıkarılmasıyla ilgili henüz yetkililerden ya da başka bir kaynaktan bir açıklama gelmedi.

Diğer taraftan, Hu ile ilgili haberin yayılmasının ardından, Çin’de yasaklı olan sosyal medya platformu Twitter’ın Çin’deki benzeri Weibo’da, arama motorunda ‘Hu Jintao’ başlıklı içeriklere sansür getirildiği belirtiliyor.

2003 ile 2013 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevinde olan, Xi Jinping’in selefi Hu Jintao 2013 yılında emekli oldu.

Birçok uzman ve Batılı ülkeler tarafından, Çin’in son yıllardaki en baskıcı lideri olarak görülen Xi Jinping, kurultayda yapılan oylamada parti liderliğini yürütmeye devam etmek için 2 bin 300 delegenin oyunu aldı.

VOA tarafından geçilen Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski Çin Cumhurbaşkanı Kurultaydan Alelacele Çıkarıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.