Eski CIA çalışanına CIA tarihindeki en büyük veri ihlali nedeniyle 40 yıl hapis cezası

Eski CIA çalışanına CIA tarihindeki en büyük veri ihlali nedeniyle 40 yıl hapis cezası

ABONE OL
11:15 - 02/02/2024 11:15
Eski CIA çalışanına CIA tarihindeki en büyük veri ihlali nedeniyle 40 yıl hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski bir CIA çalışanına gizli kalması gereken bilgileri Wikileaks’le paylaşarak kamuoyuna sızdırdığı gerekçesiyle 40 yıl hapis cezası verildi.

35 yaşındaki Schulte’nin, 2017’de 8 bin 761 belgeyi Wikileaks’le paylaştını belirten Adalet Bakanlığı bunun CIA tarihindeki en büyük veri ihlali olduğunu belirtiyor.

Schulte ise suçlamaları reddediyor ancak New York’ta 2020, 2022 ve 2023’te yapılan ayrı federal mahkemelerde yapılan yargılamalarda suçlu bulundu.

Schulte, casusluk, bilgisayar korsanlığı, mahkemeye saygısızlık, FBI’ya yanlış ifade verme ve çocuk istismarı görüntüleri bulundurmaktan hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılar Joshua Schulte’yi CIA’nin “Vault 7” araçlarıyla ilgili bilgileri sızdırmakla suçladı. Vault 7, istihbarat yetkililerine akıllı telefonları hackleme olanağı veriyor ve onlar da akıllı telefonları dinleme cihazları gibi kullanabiliyorlar.

Savcı Damian Williams, Schulte’nin Amerikan tarihindeki casusluk suçlarından en kötülerinden birini işleyerek ülkesine ihanet ettiğini söyledi.

Mahkemede sunulan kanıta göre Schulte yazılım geliştirici olarak işe alındı.

İşe alındığı Siber İstihbarat Merkezi ki bu bölüm terör örgütleri ve yabancı devletlere karşı siber casusluk faaliyetleri yürütüyor.

Savcılar, 2016’da Schulte’nin çalınan belgeleri Wikileaks’e ulaştırdığını ve daha sonra da FBI ajanlarına sızmadaki rolüyle ilgili yalan söylediğini belirttiler.

Savcılara göre Schulte bunu iş yerindeki bir anlaşmazlık nedeniyle yapmış olabilir. Savcılar Schutle’ın iş teslim tarihlerinin sürekli gerisinde kaldığını da aktardı ve bu konuda bir takma adının olduğunu söyledi.

Savcılar sızıntının CIA’nin yabancı istihbarat toplama kabiliyetine zarar verdiğini, CIA personeli, programlarını riske attığını ve CIA’e yüz milyonlarca dolara mal olduğunu da belirtti.

Joshua Schutle 2018 yılından bu yana cezaevinde.

VOA tarafından geçilen Eski CIA çalışanına CIA tarihindeki en büyük veri ihlali nedeniyle 40 yıl hapis cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski CIA çalışanına CIA tarihindeki en büyük veri ihlali nedeniyle 40 yıl hapis cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski CIA çalışanına CIA tarihindeki en büyük veri ihlali nedeniyle 40 yıl hapis cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.