Eski Başbakanın Cenaze Törenine Tepki

Eski Başbakanın Cenaze Törenine Tepki

ABONE OL
17:08 - 22/07/2022 17:08
Eski Başbakanın Cenaze Törenine Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Japonya’nın eski Başbakanı için Eylül ayında yapılması planlanan cenaze töreninin masraflarının devletin kaynaklarından sağlanacak olması ülkede tepkiye neden oldu.

Üyesi olduğu Liberal Demokrat Parti’nin mitinginde 2 hafta önce vurularak öldürülen eski Başbakan Şinzo Abe için 27 Eylül’de Tokyo’da resmi cenaze töreni yapılması planlanıyor.

67 yaşında hayatını kaybeden Abe’nin cenaze töreni 12 Temmuz’da Tokyo’daki Zojoji Tapınağı’nda yapılmış ve törene sadece Abe’nin ailesi ve yakın dostlarından bir grup alınırken, halk tapınak dışında toplanmıştı.

Kabine sekreteri Hirokazu Matsuno bugün düzenlediği basın toplantısında, “Bu kararı, daha önce de söylendiği gibi, Abe’nin en uzun süre görev yapan başbakan olarak diğerlerinden farklı liderlik becerileri sergilemesi ve bir dizi ciddi iç ve dış meselenin üstesinden gelmek için ağır sorumluluk taşıması nedeniyle aldık” dedi.

Cenaze masraflarının tamamının devlet fonlarından karşılanacağı açıklanırken, Japon Kyodo haber ajansına göre yaklaşık 200 kişi kararı protesto etmek için Tokyo’daki Başbakanlık ofisi yakınlarında toplandı.

Sosyal medyada da çok sayıda kişi kararı eleştirdi. Ülkede artan corona virüsü vakalarına dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, “Cenaze için kullanacağınız parayı alın ve corona virüsü ile ilgili bir şeyler yapın” gibi yorumlar paylaştı.

50 kişi ise dün Tokyo’daki bir mahkemeye başvurarak etkinlik için kamu fonlarının kullanılmasının durdurulmasını talep etti.

VOA tarafından geçilen Eski Başbakanın Cenaze Törenine Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski Başbakanın Cenaze Törenine Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski Başbakanın Cenaze Törenine Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.