Eski ABD Başkanı Trump New York’taki dolandırıcılık davasında yeniden yargıç karşısında

Eski ABD Başkanı Trump New York’taki dolandırıcılık davasında yeniden yargıç karşısında

ABONE OL
19:59 - 17/10/2023 19:59
Eski ABD Başkanı Trump New York’taki dolandırıcılık davasında yeniden yargıç karşısında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump, sahip olduğu şirketler grubunun dağılmasıyla sonuçlanabilecek dolandırıcılık davasının üçüncü haftasında bugün yeniden New York’ta yargıç karşısına çıktı.

2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı yarışını önde götüren Trump, dün Iowa eyaletindeki seçim kampanyasından döner dönmez mahkemeye çıktı. Dava, Trump’ın avantajlı koşullarda kredi almak için malvarlığını olduğundan daha yüksek beyan etmesine odaklanıyor.

Trump, duruşma salonu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu hileli bir dava” diyerek Biden yönetimine yüklendi ve davanın siyasi cadı avı olduğu yönündeki tanımlamasını yineledi.

Trump’ın şirketler grubu Trump Organizasyonu’nun muhasebe işlerini yakından tanıyan muhasebeci Donna Kidder ve Trump Building olarak bilinen Wall Street 40 numara adresli binanın değer biçiminde rol alan bir emlak uzmanı olan Doug Larson bugün ifade verdi. Başsavcı Letitia James, Larson’un Trump Building’in değerini, mali kayıtlara yansıtılanın aksine 200 milyon dolar daha az değerde olduğu sonucuna vardığını kaydetmişti.

New York Eyalet Başsavcısı Letitia James’in açtığı davada eski Başkan Trump’ın, sahip olduğu gayrimenkullerin değerini bankalara ibraz ettiği belgelerde olduğundan yüksek göstererek yüz milyonlarca dolar haksız ve yasadışı kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

Yasaları çiğnediği iddiasını reddeden Trump ise sahip olduğu gayrimenkullere biçilen değeri savundu, davanın “sahte” olduğunu kaydetti ve hem davayı açan Başsavcı James’e hem de davaya bakan yargıç Arthur Engoron’a yüklendi.

Trump, duruşma salonu önünde gazetecilere, Florida eyaletinin Palm Beach kentindeki malikanesi Mar-a-Lago dahil sahibi olduğu gayrimenkullerin gerçek değerinin, Başsavcı James’in iddia ettiğinin “neredeyse 100 kat fazlası” olduğunu söyledi.

Trump, “Gerçek değerleri çok daha yüksek, yani dolandırıcılık yok” dedi.

Davanın en önemli tanıklarından Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in önümüzdeki hafta ifade vermesi bekleniyor.

Yargıç Arthur Engoron, Eylül ayında, Trump’ın dolandırıcılık yaptığı kararına varmış ve Manhattan’daki Trump Tower dahil Trump’ın emlak portfolyosunun başlıca gayrimenkullerini içeren şirketlerin tasfiye edilmesi talimatı vermişti. Trump’ın temyize gitmesi nedeniyle bu karar askıya alındı.

Dava, büyük çoğunlukla tazminat ödemelerine odaklanıyor. New York Eyalet Başsavcısı James, en az 250 milyon dolar tutarında para cezasının yanı sıra Donald Trump ile oğulları Donald Jr. ve Eric’in New York’taki şirketleri yönetmekten kalıcı olarak men edilmelerini, Trump ve Trump Organizasyonu’na beş yıllık ticari emlak yasağı getirilmesini istiyor.

Yargıç Engoron, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden bir mahkeme katibine saldırması üzerine eski Başkan Trump’a basına konuşma yasağı getirmişti. Yasak, Trump’ın mahkeme çalışanlarıyla ilgili kamuoyu önünde açıklamalar yapmasını engelliyor.

Trump, bugün yaptığı açıklamada kendisine getirilen medyaya konuşma yasaklarını eleştirdi ve “İfade hakkım elimden alındı, ben seçim yarışına girmiş bir adayım ve konuşmama izin verilmiyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Eski ABD Başkanı Trump New York’taki dolandırıcılık davasında yeniden yargıç karşısında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski ABD Başkanı Trump New York’taki dolandırıcılık davasında yeniden yargıç karşısında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski ABD Başkanı Trump New York’taki dolandırıcılık davasında yeniden yargıç karşısında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.