Ertelenen Süper Kupa final maçıyla ilgili sosyal medya hesaplarına soruşturma

Ertelenen Süper Kupa final maçıyla ilgili sosyal medya hesaplarına soruşturma

ABONE OL
12:55 - 30/12/2023 12:55
Ertelenen Süper Kupa final maçıyla ilgili sosyal medya hesaplarına soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Süper Kupa final maçının ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Tunç, “Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı bu açıklamalarını X üzerinden paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Riyad’da yaşanan kriz ardından paylaştığı Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı, AKP eski Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın tepkisini çekti. Ünal Ali Yerlikaya’yı alıntılayarak: “CHP iktidara mı geldi, nedir, gece darbe mi oldu yoksa?” sorusunu yöneltti.

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Mahir Başarır CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda kameraların karşısına geçti. Maça çıkmayan iki kulübe teşekkür etti. “Biz dünyada bir maç yapacaksak en son ülke Suudi Arabistan olmalı” dedi. Nedeni ise Türkiye sınırları içinde işlenen Cemal Kaşıkçı cinayeti olarak gösterdi.

Riyad’la yapılan anlaşmanın detaylarını soran Başarır, futbolda liyakatsizliğin yaygın olduğunu savunarak, “Futbolu futbolun kendi evlatlarına bırakın” dedi.

AK Parti’den Bülent Turan ise organizasyonun hiç de hayal edildiği gibi sonuçlanmadığını belirterek, “Görülüyor ki ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk hassasiyeti maalesef iyi anlatılamamış. Bu konuda ihmali olanlar kısa sürede muhasebelerini tamamlayıp gereğini yaparlar. Süper Kupa maçımızı da bu konuyu fırsat bilip, birlik ve beraberliğimizi rencide etmek isteyenlere, bu konudan nemalanma telaşına girenlere imkan vermeden çoşkuyla Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde Türkiye Yüzyılı’nın ilk günlerinde yaparız” dedi.

VOA tarafından geçilen Ertelenen Süper Kupa final maçıyla ilgili sosyal medya hesaplarına soruşturma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ertelenen Süper Kupa final maçıyla ilgili sosyal medya hesaplarına soruşturma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ertelenen Süper Kupa final maçıyla ilgili sosyal medya hesaplarına soruşturma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.