Ersoy’dan Alman emeklilere çağrı: ‘Başımızın üstünde yeriniz var, gelin!’

Ersoy’dan Alman emeklilere çağrı: ‘Başımızın üstünde yeriniz var, gelin!’

ABONE OL
23:26 - 23/05/2022 23:26
Ersoy’dan Alman emeklilere çağrı: ‘Başımızın üstünde yeriniz var, gelin!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş nedeniyle doğal gazda sıkıntı yaşarken, Seyahat Acenteleri Derneği (VUSR) emeklilerin kış aylarını sıcak ülkelerde geçirmesini gündeme getirmişti. Bingen kentinde düzenlenen ‘Back to Travel 2022’ (Seyahate Dönüş) fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu tavsiyeyi hatırlatıp, Alman emeklilere çağrıda bulundu.

Hedef 5 milyon Alman turist 

Bakan Ersoy, “Türkiye’nin güney bölgesi kışın sıcak oluyor. Alman emekliler gelirlerse başımızın üstünde yerleri var” dedi. Almanya’nın Türk turizminin en büyük ikinci pazarı olduğunu belirten Ersoy, “Yoğun tanıtımların meyvesini almaya başladık. Bu yıl Almanya’dan 2019’a eşdeğer turist sayısına ulaşacağımızı, hatta geçeceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz 5 milyon rakamını aşmak” diye konuştu.

Havalimanımız büyük avantaj 

Turizmi 12 aya ve 81 ile yaymak istediklerini söyleyen Bakan Ersoy, “Pandemi sonrası eylem planını hızlı bir şekilde uygulamaya geçirdik. İstanbul Havalimanı’nın devreye girmesiyle slot sıkıntısı sona erdi. Sınırsız slot avantajını kullanıyoruz. Bu da daha fazla turistin gelmesini sağlayacak” dedi. Ersoy, “Tüm Avrupa pazarlarında Türkiye satışları ile ilgili ciddi bir ivme var” değerlendirmesi yaptı.

Talep patlaması var 

Bingen Belediyesinin desteği ile Tourexpi tarafından düzenlenen etkinlikte Alman turizminin devleri açıklamalarda bulundular: Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, “Savaşa rağmen turizme olan talep azalmadı. Türkiye, Yunanistan ve Mısır’a talep patlaması var. Pandemiden dolayı insanlar çok sıkıldı. Herkes seyahat etmek istiyor” dedi. RTK Group’un CEO’su Thomas Bösl ise havayolu şirketlerinin yoğun talep nedeniyle Türkiye’ye ek seferler koyduğunu belirtti.

Bingen’deki etkinliğe Türkiye’den gelerek karılan Anex grubu yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar: „Pandemi için belki ileri tarihlerde iyi ki oldu diyebiliriz. Turizmci için iki şey önemli. Biz turizmciler için doğa ve yaptığımız iş çok önemlidir. Pandemi bizlere doğanın ne kadar önemli olduğunu, ona değer vermemiz gerektiğini, hayatımızın ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Dolayısı ile turizm hareketi eskiye oranla daha çok artacaktır. Pandemiden edindiğimiz tecrübeyi es geçmemeliyiz. Bundan sonra da benzer krizlerle karşılaşabiliriz. Bir daha böyle krizler olursa bizler hazır olacağız. İşimize devam edeceğiz,“ dedi.

Resim: © Tourexpi

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Manyak bunlar ya, gerçekten bunlar hepsi kafaya yemişler. Ülkemizde ekonomide yaşanan olumsuzluklar bunların psiklojisini bozmuş depressif içindeler. Kim hangi emekliler gelecek, nerden ne gelecek? Almanya’da bu söylentiyi ortaya atan işte aynen siz AKP gibi hesap kitap bilmeyen bir zat tarafından söylenmiş bir sözdür. Ona güzel bir cevap verildi. Madem ayda 500 Euro gibi bir paranın emeklilere verilebilir olması halinde, verin o zaman bu parayı onlara, onlarda bunu harcasınlar, en azından para yine ülkede kalır diye cevap verildi. Bunu ortaya atan kişinin akılsız beyinsizin biri olduğunu, emekliler Almanya’da doğalgaz türketmemiş olurlar düşüncesine göre söylenmiş bir söylemdi. Kaldıki almanya’da ayda 500 Euro kim hangi emekli Doğalgaz yakıyor?

    Yanıtla
    +0
    -0