0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erik Prince, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki özel güvenlik şirketi Blackwater’ın kurucusu, “Yönetilemeyen ülkeleri yönetmeliyiz” diyerek ABD-Meksika sınırındaki güvenlik durumunu eleştirdi. “Off Leash With Erik Prince” adlı YouTube kanalında yayınlanan bir videoda, son dönemde gündeme gelen düzensiz göç sorununu eleştiren Prince, yönetimin ne anlama geldiğinin ve birçok ülkenin yönetme zorluklarıyla ilgili olduğunu vurguladı. Dünya genelinde birçok ülkenin kendini yönetemediğini belirten Prince, bu ülkelere liderlik etmek için yeniden emperyal bir tavır takınmanın zamanının geldiğini savundu. Prince, bu bağlamda özellikle Afrika’yı işaret etti ve bu bölgelerdeki hükümetleri yolsuzlukla suçladı.

1997 yılında Erik Prince tarafından kurulan Blackwater, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından Dışişleri Bakanlığı personelini korumak için kiralanmıştı. Ancak, 2007 yılında Irak’ta Blackwater çalışanları tarafından kasıtlı olarak öldürülen 17 sivilin ardından şirket tartışmalı bir duruma düştü. Bu olayların ardından Blackwater önce “Xe Services” sonra da “Academi” adını aldı. Erik Prince, Venezuela’da Nicolás Maduro’yu devirmek için 2019’da 5.000 paralı askerden oluşan özel bir ordu konuşlandırılmasını önermesiyle de bilinmektedir.

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Erik Prince: Kendini Yönetemeyen Ülkeleri Yönetmeliyiz | Blackwater ve Amerikan Müdahalesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erik Prince: Kendini Yönetemeyen Ülkeleri Yönetmeliyiz | Blackwater ve Amerikan Müdahalesi haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.