Erdoğan’dan Kuzey Irak’ta yeni kurulan üs bölgelerini güçlendirme mesajı

Erdoğan’dan Kuzey Irak’ta yeni kurulan üs bölgelerini güçlendirme mesajı

ABONE OL
19:22 - 28/12/2023 19:22
Erdoğan’dan Kuzey Irak’ta yeni kurulan üs bölgelerini güçlendirme mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü yaptığı açıklamada, 12 Türk askerinin öldürülmesinin ardından Türkiye’nin önümüzdeki aylarda Kuzey Irak’ta yeni kurulan daimi üslerini güçlendireceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, 22 Aralık’tan beri harekatlarda 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi; “Milli İstihbarat Teşkilatımız, Suriye’nin kuzeyindeki terör altyapısına ve elebaşlarına yönelik son derece başarılı operasyonlar icra ediyor. Bu kapsamda terör örgütü için kritik önemde 70 tesis vuruldu. Bunların içinde adeta petrol rafinerileri var. Bunların hepsini vuruyoruz. Buralar günlerce yanıyor. Durmayacağız, nerelerde bunlar için bu tür kaynaklar varsa işte onların bu kaynaklarını vurarak yok edeceğiz, yok ediyoruz” dedi.

“Kalıcı üs bölgelerimiz için Kuzey Irak’ta yüzlerce kilometre yol yaptık”

“12 şehidimiz oldu. Peki ardından ne oldu? 3 gün içinde 59 teröristi gömdük” diye konuşan Erdoğan, Kuzey Irak’taki operasyon bölgesinin coğrafi ve iklim şartları bakımından gerçekten çok zor olduğunu söyledi.

“Askerlerimizin operasyon yürüttüğü yerler öylesine zor şartlara sahip ki kalıcı üs bölgelerini hemen kurmak ve gelişmiş güvenlik sistemlerini çalışır hale getirmek mümkün olmuyor. Ama durmuyoruz. Yine üzerine üzerine gidiyoruz. Yolun olmadığı, yol inşa etmenin gerçekten çok zahmet gerektirdiği bu çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz” diyen Erdoğan, geçmiş yıllarda kalıcı üs bölgeleri için Kuzey Irak’ta yüzlerce kilometre yol yaptıklarını kaydetti.

Erdoğan, “İnşallah baharla birlikte yeni üs bölgelerimizin altyapılarını tamamlayacak, teröristleri bir daha buralara ayak basamayacak hale getireceğiz” diye konuştu.

Türk yetkililer Cuma günü PKK militanlarının Irak’ın kuzeyindeki bir Türk üssüne sızma girişiminde bulunduğunu, sonrasında meydana gelen çatışmada 6 Türk askerinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Ertesi gün de yine girilen çatışmalarda 6 Türk askeri daha hayatını kaybetti.

Türkiye buna karşılık olarak, yetkililerin Irak ve Suriye’deki PKK ile bağlantılı olduğunu söyledikleri noktalara hava operasyonları düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK ile mücadele kapsamında Irak’ta düzenli olarak operasyonlar düzenliyor. Türkiye, Erdoğan’ın terörle mücadelede “yeni güvenlik konsepti” ve “terörü kaynağında kurutma” planını açıklamasının ardından 2019’dan bu yana Kuzey Irak’ta bir dizi harekat başlattı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Kuzey Irak’ta yeni kurulan üs bölgelerini güçlendirme mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Kuzey Irak’ta yeni kurulan üs bölgelerini güçlendirme mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Kuzey Irak’ta yeni kurulan üs bölgelerini güçlendirme mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.