Erdoğan’dan Atina’ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’

Erdoğan’dan Atina’ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’

ABONE OL
21:31 - 03/09/2022 21:31
Erdoğan’dan Atina’ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’ı Ege Denizi’nde askerden arındırılmış statüye sahip adaları işgal etmekle suçladı ve Türkiye’nin zamanı geldiğinde “gereğini yapmaya” hazır olduğunu söyledi.

Samsun’da gerçekleştirilen ‘‘Teknofest Karadeniz 2022’’ festival alanını dolduran vatandaşlara hitap eden Erdoğan’ın konuşmasında en çok alkışı Fethullah Gülen’i teslim etmediği ve Dedeağaç’a askeri yığınak yaptığı için ABD’yi ve S-300 radarlarını Türk uçaklarına kilitlediği için Yunanistan’ı eleştirmesi aldı.

Erdoğan'dan Atina'ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’
Erdoğan, ‘‘Bu ABD, Dedeağaç’a Yunanistan’a silahları, uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300’lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan tarihe bak. Tarihe dön. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. İzmir’i unutma. Yunanistan a çağrımız var, İzmir’i unutma’’ dedi.

Yunanistan’a Ege adaları üzerinden de yüklenen Erdoğan, “Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, ‘’Bu FETÖ değil mi başörtü için ‘Teferruat’ diyen. Yazıklar olsun, ‘hoca’ diye geçin başörtüsüne teferruat de. Şimdi nerede? Pennsylvania’da. Kimin beslemesi? Amerika’nın. Kimin dost kimin de karşımızda olduğunu iyi bilmemiz lazım’’ dedi.

‘‘Keser döner sap döner gün gelir hesap döner’’

Cumhurbaşkanı’nın ABD’yi andığı kısım Fethullah Gülen ve Yunanistan’la sınırlı değildi.

Erdoğan, 3 Kasım 2002’de AKP seçimi kazandıktan hemen sonra siyasi yasağı henüz sürerken Washington’a yaptığı gezide dönemin ABD Başkanı George Bush’la yaptığı konuşmayı da Samsun’da hatırlattı.

Erdoğan, ‘‘Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Dün bize parasıyla savunma sanayisi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik, hamdolsun. Başbakan olduğum zaman değil, seçimi kazandığımız zaman Bush Amerika’nın başkanıydı. Ziyarete gittim, başbakan değilim, ‘Hani bize İHA verecektiniz, ne oldu İHA’lar (insansız hava aracı), terörle mücadele ediyoruz’ dedim. Condoleeza Rice’ı çağırdı. ‘Türkiye’ye hala İHA vermediniz mi’ dedi. ‘Hemen süratle İHA’ları vereceksiniz’ dedi ve bize o zaman 48 saatte İHA’ları gönderdiler. Bizim bu görüşmemizden sonra rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyimiz de çocuklarıyla beraber adımları attı. Bayraktar İHA’larını üretmeye başladılar Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerleri fırsatı kollayarak beklediğinden emin olun. İnşallah Bunlara fırsat vermeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı konuşmasının başında Türkiye’nin parasıyla savunma sanayi ürünlerini alamadığı için bu alanda ilerlediğini söylerken verdiği örnekte ABD’nin İHA araçlarını Türkiye’ye gönderdiğini dile getirmesi dikkat çekti.

Bugün Türkiye’nin 30 ülkesine silahlı insansız hava aracı (SİHA) sattığını söyleyen Erdoğan, eski Türkiye’nin vizyonsuz siyasetçileri nedeniyle ülkesinin yıllarca savunma sanayinde geri kaldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Aslında bunu eski Türkiye vaadi ile yeni Türkiye’ye talip olanlara sormak lazım. Türkiye son 70 yıla niye yapamadı acaba ? Cevap kendiliğinde ortaya çıkıyor. Gençlerimiz kimi zaman sağcı solcu kimi zaman Sünni-Alevi kimi zaman Kürt-Türk kimi zaman ‘şucu bucu’ diye kırdırtanların böyle bir derdi olması mümkün mü? Bugün aynı kirli oyunların piyonluğunu yapanların böyle bir gündemi olması mümkün mü? Ülkemizin böyle bir coğrafyada, böyle bir devlet geleneği etrafında zayıf olmak gibi bir şansı yoktur. Biz siyasi, ekonomik, teknolojik, diplomatik, askeri, sosyal, kültürel bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde bizi Suriye’den, Ukrayna’dan, Bosna’dan beter ederler’’ dedi.

Erdoğan: ‘‘Son çeyrekte yüzde 7,6 büyüdük. Türkiye şu anda büyümede ikinci sırada’’

Cumhurbaşkanı konuşmasında ekonomiyle ilgili de konuştu; tüm dünya kriz koşulları yaşarken Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğunu kaydetti.

Erdoğan, tarihi dış ticaret açığı ve ağır enflasyona rağmen yılın ikinci çeyreğinde gelen yüzde 7,6’lık büyüme üzerinden mesajlar verdi.

Erdoğan, ‘‘Demokratik reformlarla kurumsal yapımızı güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Milli teknoloji hamlemizi baş tacı ediyoruz. Yatırım, ihracat, cari fazla yoluyla büyümede ısrar ediyoruz. Son çeyrekte yüzde 7,6 büyüdük. Türkiye şu anda büyümede ikinci sırada. Böyle bir gidişimiz var. Hani diyorlar ya çılgın Türkler. Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor. Bunu için ‘küresel ülkemizi’ krizlerden ayrıştırarak devam ediyoruz’’ diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Atina’ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Atina’ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Atina’ya Sert Mesaj: ‘‘İzmir’i Unutma’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.