Erdoğan ve Soylu’nun hedefinde İmamoğlu Var

Erdoğan ve Soylu’nun hedefinde İmamoğlu Var

ABONE OL
14:26 - 01/05/2022 14:26
Erdoğan ve Soylu’nun hedefinde İmamoğlu Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Gezi davasındaki mahkumiyet kararlarından sonra, iktidar ile muhalefet arasında gerilimi arttıran yeni olay İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir personelinin tutuklanması oldu.

Hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışan bir sosyal hizmet görevlisinin PKK üyeliğinden gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasıyla, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Türkiye’nin en büyük belediyesinde soruşturma yapılması izni veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: ‘‘Teröristlerin belli makamları elde etmeleri asla kabul edilemez’’

Suudi Arabistan’dan dün dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta kendisini takip eden gazetecilere yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yargı önünde hesap vereceğini söyledi.

Erdoğan, ‘‘Neden böyle bir teröristi istihdam ettiği, neden teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu ve neden onlara mali imkanlar sağlandığı sorularının cevabının verilmesi lazım. Elbette seçim öncesi verilmiş sözler var. PKK’nın uzantısı konumundaki partiye verilen sözler var. Bundan sonraki süreç de tabi özellikle yargının sürecidir. Yargı da zaten gereğini yapacaktır, ben öyle inanıyorum, öyle de olması lazım. Zira, Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde de devletin kurumlarının içerisinde bu tür teröristlerin iş bulması ve bu teröristlerin oralarda belli makamları elde etmeleri asla kabul edilemez. Şu an itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi de eminim yargı önünde bunun hesabını verecektir’’ dedi.

İmamoğlu: ‘‘Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki ‘terörist yakalama’ işini de bize havale etmiş’’

Bu sözlere yanıt İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden beri sık sık Cumhurbaşkanı’nın eleştirilerine hedef olan ve adı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş gibi Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İBB Başkanı Twitter’da, ‘‘Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye yönelik suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları metroları yapmak, altyapı yatırımlarını tamamlamak yetmemiş. Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki ‘terörist yakalama’ işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler. Önce ‘terörist’ yakalamak için neden sekiz gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın. Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacaktır. Allah’ım mübarek Ramazan ayında bizleri iftiralardan ve iftiracılardan koru’’ mesajını paylaştı.

Soylu’dan İmamoğlu’na ‘‘Türk Polis Teşkilatı’na teröristi yakaladığı için iftira atan cahil’’

İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yanıtta İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ‘‘şov yaparak yakalama’’ yaptığını açıklamasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Soylu, ‘‘İBB’ye işe aldığı teröristi, yakalamamızdan şikayetçi yüzsüz! Türk Polis Teşkilatı’na teröristi yakaladığı için iftira atan cahil; sana haber verselerdi de, ortakların HDPKK’ya ispiyonlayıp, teröristi kaçırtsa mıydın? İBB’deki teröristi yakaladıkları için Emniyet Teşkilatı’nı yargılanmakla tehdit eden kendini bilmez; cezaevindeki suçluların, katillerin, darbecilerin, FETÖ’cülerin, Demirtaşların Kavalaların sevicisi, bu iş büyükelçilere yaptığın peşkirciliğe benzemez. Haddini bil’’ dedi.

İmamoğlu: ‘‘Suçlu biri olduğunu düşünüyorlarsa Sayın Bakan’ın fotoğraf albümüne baksınlar’’

Önce Erdoğan’la polemiğe giren İBB Başkanı, İçişleri Bakanı’nın sözlerini de karşılıksız bırakmadı.

İmamoğlu, ‘‘Her zamanki gibi yine yalan, iftira, hakaret, kendisinin de kabul ettiği gibi kötülük. Rahmetli Özkan Sümer, Trabzon’da kulüp başkanı olduktan sonra bir muhalifi, her zaman gördüğünde Sayın Sümer’e hakaret dolu cümleler edermiş. Yolun karşısından, evinden çıkarken, kulüpten çıkarken bir, iki, üç, dört, beş, bu hakaretler hep devam etmiş. Bir gün rahmetli Sümer dönmüş böyle yanındaki yöneticisine, ‘Ya Kenan bak. Bu şehirde teknoloji ne kadar gelişti ne kadar büyüdü. Çöp tenekesi bile konuşuyor, çöp tenekesi’ demiş. Vallahi eğer bu ülkede suçlu birisi var ise ve suçlu biri olduğunu düşünüyorlarsa, tutuklamışlarsa Sayın Bakan’ın fotoğraf albümüne baksınlar’’ ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan ve Soylu’nun hedefinde İmamoğlu Var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan ve Soylu’nun hedefinde İmamoğlu Var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan ve Soylu’nun hedefinde İmamoğlu Var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.