Erdoğan ve Paşinyan’dan Normalleşmeye Önem Vurgusu

Erdoğan ve Paşinyan’dan Normalleşmeye Önem Vurgusu

ABONE OL
23:23 - 11/07/2022 23:23
Erdoğan ve Paşinyan’dan Normalleşmeye Önem Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki liderin, bölgedeki barış ve istikrarın güçlendirilmesine de katkı sağlayacak Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili normalleşme sürecine verdikleri önemi vurguladıkları belirtildi.

Görüşmede Paşinyan’ın, Erdoğan’ın Kurban Bayramı’nı kutlarken Erdoğan’ın da yaklaşan Vardavar Bayramı dolayısıyla Paşinyan’ı tebrik ettiği belirtildi.

Açıklamada, Erdoğan ve Paşinyan’ın normalleşme süreci çerçevesinde ayrıca, özel temsilcilerin 1 Temmuz’daki görüşmelerinde uzlaşıya varılan hususların, yakın zamanda uygulanması yönündeki beklentilerini ifade ettikleri belirtildi.

Paşinyan tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada ise ”Türkiye Cumurbaşkanı Erdoğan’la telefon görüşmemizde, Ermenistan ve Türkiye arasındaki ikili normalleşme sürecine verdiğimiz önemi vurguladık. 1 Temmuz’da özel temsilcilerimizin buluşmasında varılan anlaşmaların, vakit kaybetmeden uygulamaya konmasını umuyoruz” denildi.

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki dördüncü görüşme, 1 Temmuz 2022 tarihinde Viyana’da yapılmıştı.

1 Temmuz’daki görüşmede taraflar, Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınırının, iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varmış ve bu konudaki gerekli sürecin başlatılmasına karar vermişti.

Ayrıca, Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticaretinin mümkün olan en yakın zamanda başlatılması üzerinde mutabakata varılmış ve bu amaçla gerekli sürecin başlatılması konusunda mutabık kalınmıştı.

Taraflar aynı zamanda, nihai hedef olan iki ülke arasında tam normalleşmenin sağlanması yönünde atılabilecek muhtemel diğer somut adımları da ele almış ve normalleşme sürecinin önkoşul olmaksızın sürdürülmesine ilişkin uzlaşılarını yeniden vurgulamışlardı.

Türkiye ve Ermenistan, Aralık 2021’de ilişkileri normalleştirmek amacıyla doğrudan görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla, özel temsilciler atadıklarını açıkladı. Türkiye, 2014-2021 arasında Washington Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Serdar Kılıç’ı, Ermenistan da Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Parlamento Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ruben Rubenyan’ı özel temsilci olarak açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ise Mart ayında yapılan Antalya diplomasi forumunda biraraya gelmişti.

VOA tarafından geçilen Erdoğan ve Paşinyan’dan Normalleşmeye Önem Vurgusu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan ve Paşinyan’dan Normalleşmeye Önem Vurgusu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan ve Paşinyan’dan Normalleşmeye Önem Vurgusu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    ´´´´https://www.dokuz8haber.net/selahattin-demirtas-yazdi-akp-kapanacak-hepsi-kacacak´´´´

    Ebu Zer’in “Gece yatağa aç girip sabah kılıcını kuşanmayan adama şaşarım” inancından, Hz Muhammed’in “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” öğütüne kadar, kulaklarımızı ve vicdanımızı kapadığımız her çığlık göğsümüzde sancı olsun! Ömrümüz vicdanımız kadar olsun!
    Ben, yetkisiz ve güçsüz bir halk çocuğu olarak, üstümdeki sorumluluğu sonuna kadar hissediyorum ve utanıyorum! Sizleri de bu utanca ortak olmaya çağırıyorum. Bir an olsun başkasının evladını kendi evladınız olarak görün. Aynaya bakın, çocuklarınızın gözlerine bakın ve utanın!
    Sri Lanka, Arjantin, Arnavutluk, Makedonya sokaklara döküldü.
    Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’ın babasının malı değil, istediği, dilediği gibi, tepe tepe kullansın, alsın ve satsın, Halkın parasını hangi hakla Saraylarda çarçur ediyor.
    AKP+MHP faşist bloku henüz gaz odaları kurmadılar, belki de yoksulluğu ve AÇLIĞI öyle boyutlara ulaştıracaklar ki GAZ ODALARINA gerek kalmayacak diye düşünüyor olabilirler. Zira nasıl olsa halkı yoksulluktan, işsizlikten ve çaresizlikten dolayı İNTİHAR ettirerek amaçlarına ulaştılar. Dünyada hiç bir ülkede halk böylesine iktidar hükümet tarafından sömürülmedi

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Titus Lucretius Carus

    “Tüm dinler cahiller için görkemli, siyasetçiler için kullanışlı ve filozoflar için gülünçtür.”

    Yanıtla
    +0
    -0