Erdoğan ve Merkel Bölgesel Konuları Görüştü 

Erdoğan ve Merkel Bölgesel Konuları Görüştü 

ABONE OL
21:18 - 05/03/2021 21:18
Erdoğan ve Merkel Bölgesel Konuları Görüştü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, video-konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığını açıkladı.

Turizm için Nisan’ı işaret etti

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’e Türkiye’nin salgınla mücadelesinin kararlı şekilde devam ettiğini söyledi. Kademeli ve kontrollu normalleşme sürecini başlattıklarını, aşılama programını da hızla sürdürdüklerini belirten Erdoğan, olumlu gelişmelerle birlikte Nisan ayında turizmin engelsiz ve güvenli biçimde başlayacağına inandığını söyledi.

Erdoğan’ın Suriye’de insani yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca Suriyeli’yi fiilen koruyan ve yardım sağlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladığı, gönüllü geri dönüşler konusunda Avrupa Birliği’nin mali ve teknik destek vermesi gerektiğine işaret ettiği de kaydedildi.

Akdeniz ve Ege mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında Erdoğan’ın 18 Mart Mutabakatı’nın (2016 göçmen geri kabul anlaşması) güncellenmesi konusuna da değindiği, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege konularında da yapıcı tutumunu sürdürdüğünü dile getirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre Libya’da yeni hükümetin güvenoyu alarak bir an önce görevine başlamasının öncelik taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de siyasi sürecin etkin şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan ve Merkel Bölgesel Konuları Görüştü  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan ve Merkel Bölgesel Konuları Görüştü  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan ve Merkel Bölgesel Konuları Görüştü  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.