Erdoğan Guterres’le Telefonla Görüştü

Erdoğan Guterres’le Telefonla Görüştü

ABONE OL
12:34 - 21/06/2022 12:34
Erdoğan Guterres’le Telefonla Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşına dair meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in arasındaki telefon görüşmesi ne ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Erdoğan ve Guterres görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ortaya çıkan krize dair konuları görüştü. Yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, küresel gıda krizinin önüne geçme noktasında etken olacak Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için müşterek çabalara devam ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhataplarına barış müzakerelerinin canlandırılması ve savaşın diplomasiyle sonuçlandırılması yönündeki telkinlerini sürdürdüğünü ifade etti” denildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ortaya çıkan gıda krizinin çözümü konusunda Türkiye bir süredir Birleşmiş Milletler’le birlikte çaba sarf ediyor.

Hem Ukrayna’nın tahıl ihracatının savaş nedeniyle sekteye uğraması hem de Rusya’nın yine savaşı kaynaklı olarak gübre satışlarında sorunlar yaşaması küresel alanda gıda güvenliğini ciddi anlamda tehdit eder durumda.

VOA tarafından geçilen Erdoğan Guterres’le Telefonla Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan Guterres’le Telefonla Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan Guterres’le Telefonla Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.