Erdoğan Bugün “Türkiye Yüzyılı” Tanıtımını Yapacak

Erdoğan Bugün “Türkiye Yüzyılı” Tanıtımını Yapacak

ABONE OL
14:05 - 28/10/2022 14:05
Erdoğan Bugün “Türkiye Yüzyılı” Tanıtımını Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla gelecek seçim sürecine yönelik vizyon belgesini açıklayacağı toplantı bugün gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanlığı yerine geniş katılımlı olması amacıyla Ankara Spor Salonu’nda yapılacak toplantıda, Erdoğan’ın yirmi yıllık AKP iktidarını 2023 yılındaki seçimler sonrasında da sürdürme hedefine odaklanması bekleniyor.

Seçim kampanyası tanıtımı niteliğindeki toplantı için 11 siyasi parti ile AKP’nin daha önce akreditasyon engeli uyguladığı medya kuruluşlarından gazetecilere davet yapılması ise halen tartışılıyor. “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesi tanıtım toplantısına AKP’nin “Cumhur İttifakı” ortakları MHP ile Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) yanı sıra muhalefet cephesindeki altılı masadan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’ye davet gönderilmişti. Ancak toplantı için AKP’den ayrılanların kurduğu Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’ne ise davetiye gönderilmemişti.

Bu arada Erdoğan, 26 Ekim’de saat 20.23’te sosyal medya hesabı aracılığıyla “Türkiye Yüzyılı” başlığıyla Türk savunma sanayisine özel girişimcilerden birisi olan Şakir Zümre’nin hikayesinin anlatıldığı bir filmi paylaşmıştı. Bu filmin “Türkiye Yüzyılı” başlığıyla paylaşılacak filmlerden ilki olduğu belirtilmişti. Erdoğan, “Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak” mesajını vermişti.

Filmde “ABD” etkeni vurgulanıyor

Filmde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Şakir Zümre’den Türkiye’nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediği belirtiliyor. Böylece Şakir Zümre’nin Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikası’nı kurduğu ve burada uçak bombaları, denizaltı bombaları gibi pek çok önemli savunma sistemi üretimine imza attığını anlatılıyor. Ancak Atatürk’ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde “ABD’nin yardımı” gerekçesiyle Şakir Zümre’ye baskı yapıldığı ve Zümre’nin ise fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

VOA tarafından geçilen Erdoğan Bugün “Türkiye Yüzyılı” Tanıtımını Yapacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan Bugün “Türkiye Yüzyılı” Tanıtımını Yapacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan Bugün “Türkiye Yüzyılı” Tanıtımını Yapacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.