Erbil’de ABD Konsolosluğu Yakınında Drone Patladı

Erbil’de ABD Konsolosluğu Yakınında Drone Patladı

ABONE OL
09:47 - 09/06/2022 09:47
Erbil’de ABD Konsolosluğu Yakınında Drone Patladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentinde bir insansız hava aracının (drone) patlaması sonucu 3 kişi yaralandı, birkaç araç da hasar gördü.

Reuters haber ajansının yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, drone’un Erbil’in dış mahallelerindeki Pirmam yolu üzerinde yerel saatle 21.35’te patladığı belirtildi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan iki güvenlik kaynağı, insansız hava aracının düşürüldüğünü söylerken, olayı üstlenen olmadı.

Bir güvenlik kaynağı daha önce yaptığı açıklamada “ABD’nin Erbil Konsolosluğunu hedef alan bir insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini” söylemiş, ancak daha fazla ayrıntı vermemişti.

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi olayın ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesut Barzani ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Bağdat’ın olayın faillerden hesap sorulması için Erbil ile işbirliği yapacağını” söyledi.

BM Irak Yardım Misyonu ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Patlayıcı yüklü drone Erbil-Pirmam yoluna düşerek, sivillerin yaralanmasına ve hasara neden oldu. Bir başka pervasız olay daha. Daha önce de belirtildiği üzere, Irak’ın kendini silahlı hakem ilan edenlere ihtiyacı yoktur. Devlet otoritesinin tesis edilmesi elzemdir. Failler biliniyorsa, onları çağırın ve hesap sorun” ifadelerine yer verdi.

VOA tarafından geçilen Erbil’de ABD Konsolosluğu Yakınında Drone Patladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erbil’de ABD Konsolosluğu Yakınında Drone Patladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erbil’de ABD Konsolosluğu Yakınında Drone Patladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.