Enkazdan çıkarılan Filistinli bir çocuk gördüğümde derinden etkileniyorum

Enkazdan çıkarılan Filistinli bir çocuk gördüğümde derinden etkileniyorum

ABONE OL
11:12 - 03/11/2023 11:12
Enkazdan çıkarılan Filistinli bir çocuk gördüğümde derinden etkileniyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmalarının başlamasından bu yana ikinci kez İsrail’de.

Blinken İsrail’e gitmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yıkılmış bir binanın enkazından çıkarılan Filistinli bir erkek çocuğunu ya da kız çocuğunu gördüğümde, bu beni İsrail’den ya da başka bir yerden bir çocuk görmek kadar derinden etkiliyor. Dolayısıyla bu, birşeyler yapma yükümlülüğümüz olan bir konu” dedi.

Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile biraraya gelen Blinken’ın İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmelerde Gazze’ye insani yardımın sağlanması için çatışmalara ara verilmesi çağrısında bulunması bekleniyor. Çatışmalar sonrası Gazze’nin geleceği konusunun da görüşmelerin gündeminde yer alması öngörülüyor.

Blinken’a İsrail ziyaretinde ABD’nin yeni atanan İsrail Büyükelçisi Jacob Lew da eşlik ediyor. ABD Dışişleri Bakanı’nın İsrail’den sonra Ürdün’e gitmesi ve yarın Amman’da temaslarda bulunması bekleniyor.

İsrail ordusu: “Gazze’nin merkezi kuşatıldı”

Bu arada İsrail ordusu bugün, “Gazze’nin merkezini kuşattığını” açıkladı. Ordu ayrıca dün gece boyunca Hamas hedeflerinin vurulmaya devam ettiğini ve aralarında Gazze Şeridi’ndeki çatışmaları yönettiği iddia edilen Hamas komutanlarından Mustafa Dalul’un da bulunduğu çok sayıda Hamas militanının öldürüldüğünü bildirdi. Hamas’tan ise bu bilgiye ilişkin bir doğrulama gelmedi.

İsimlerinin açıklanmaması kaydıyla Reuters’a konuşan iki Amerikalı yetkili, ABD’nin rehinelerin yerini tespit etmeye yardımcı olmak için Gazze üzerinde istihbarat toplayan insansız hava araçları uçurduğunu söylediler.

Diğer yandan, Gazze’deki insani kriz sürüyor. Reuters haber ajansı Gazze Şeridi’ndeki 35 hastanenin üçte birinden fazlasının kapandığını bildirdi.

Gazze ile Mısır arasından Refah Sınır Kapısı’nın bugün de ağır yaralıların ve yabancı pasaportluların geçişi için açılması bekleniyor. Sınır yetkililerine göre son iki günde 700’den fazla yabancı pasaportlu kişi Refah üzerinden Mısır’a geçti.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkilileri, İsrail’in 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’ne misilleme saldırıları başlatmasından bu yana en az 9 bin 61 kişinin öldüğünü açıkladı. Hamas’ın 7 Ekim’deki İsrail saldırılarında ise 1400 kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi de rehin alındı.

VOA tarafından geçilen “Enkazdan çıkarılan Filistinli bir çocuk gördüğümde derinden etkileniyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Enkazdan çıkarılan Filistinli bir çocuk gördüğümde derinden etkileniyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Enkazdan çıkarılan Filistinli bir çocuk gördüğümde derinden etkileniyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.