Elektronik sigara kaynaklı hastalıktan ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Elektronik sigara kaynaklı hastalıktan ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

ABONE OL
11:56 - 01/11/2019 11:56
Elektronik sigara kaynaklı hastalıktan ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı düşünülen vaka sayısı bin 888’e çıktı.

ABD’de elektronik sigara kullanımının neden olduğu tahmin edilen akciğer hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden yapılan açıklamaya göre, elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı düşünülen vakaların sayısı bin 888’e çıktı.

Ülkede 24 eyalette elektronik sigaraların neden olduğu tahmin edilen akciğer hastalığından ölenlerin sayısı ise 34’ten 37’ye yükseldi.

25 Ağustos’ta ABD’de elektronik sigara kullanımına bağlı tanımlanamayan akciğer hastalığı nedeniyle bir kişi yaşamını yitirmişti.

HASTALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Hastalığın tanımı henüz yapılmamış olsa da, tüm vakalarda hastalar, bir şekilde elektronik sigara kullanıyor. Doktor Ileana Arias, “Birçok vakada hastalar THC içeren maddeler kullandıklarını kabul ettiler” demişti.

Tedavi altında olan kişilerde, öksürme, nefes darlığı, yorgunluğun yanında bazı vakalarda ishal ve kusma da görülüyor. 

Hastalığın bakteri ya da virüs kaynaklı olarak bulaşıcı bir yanı olduğuna dair de bir delil elde edilmiş değil. Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, ateş, öksürük, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi ve göğüs ağrısı olduğu belirtilmişti. 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.