“Elçilik Çalışanlarının Rahatsızlanmasına Radyo Sinyalleri Neden Oldu”

“Elçilik Çalışanlarının Rahatsızlanmasına Radyo Sinyalleri Neden Oldu”

ABONE OL
14:43 - 06/12/2020 14:43
“Elçilik Çalışanlarının Rahatsızlanmasına Radyo Sinyalleri Neden Oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya genelindeki Amerika elçilik binalarındaki Amerikalı diplomatları ve ailelerini etkileyen gizemli rahatsızlığa “yönlendirilmiş, darbeli radyolu frekansı enerjisi”nin neden olduğu belirtiliyor.

Ulusal Bilimler Akademisi komitesi tarafından hazırlanan bir rapor göre, elçiliklerde çalışanlarda görülen şikayetlerin en olası nedeni olarak darbeli radyo frekansı gösterildi. Söz konusu rapor Cumartesi günü yayımlandı.

Amerika elçiliklerinde çalışanların sağlık şikayetleri ilk olarak 2016 yılında Küba’da ortaya çıktı. Bu sebeple “Havana Sendromu” olarak da nitelendirilen şikayetler daha sonra Amerika’nın Çin başta olmak üzere bazı başka ülkelerdeki elçilik çalışanlarında da görüldü.

Söz konusu rahatsızlıkta kişilerde kulak ağrısı, kafada basınç hissetme, yüksek düzeyli sesler duyma, baş dönmesi, görme ve hafıza sorunları gibi şikayetlerle karşılaşıldı. Bu kişilerden bazılarında rahatsızlıkların halen devam ettiği biliniyor.

Raporda “Dişişleri Bakanlığı çalışanlarında görülen rahatsızlıkların çeşitlilik göstermesi, klinik açıdan heterojenliği, aralarında sosyal ve psikolojik faktörlerin de olduğu birçok noktada, nedensel faktörlerin olasılığını açık bırakıyor” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada “ Bu raporun yayımlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede ne olduğunu anlayabilmemizi sağlayacak verileri ve analizleri de görebiliriz” denildi.

Raporda bu rahatsızlıklara sebebiyet veren eylemin kimler tarafından yapılmış olabileceğineyse değinilmedi. Dolayısıyla söz konusu sağlık sorunlarına kimlerin girişiminin neden olduğu halen bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

VOA tarafından geçilen “Elçilik Çalışanlarının Rahatsızlanmasına Radyo Sinyalleri Neden Oldu” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Elçilik Çalışanlarının Rahatsızlanmasına Radyo Sinyalleri Neden Oldu” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Elçilik Çalışanlarının Rahatsızlanmasına Radyo Sinyalleri Neden Oldu” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.