Elazığ depremi dolayısıyla dayanışma ve başsağlığı mesajları

Elazığ depremi dolayısıyla dayanışma ve başsağlığı mesajları

ABONE OL
10:25 - 27/01/2020 10:25
Elazığ depremi dolayısıyla dayanışma ve başsağlığı mesajları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla bazı ülkeler başsağlığı mesajı yayımladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Elazığ’daki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Erdoğan’a, gönderdiği telgrafla Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenler ve büyük çaplı yıkımlar nedeniyle başsağlığı diledi.

Putin, “Rusya, bu felaketin sonucunda sevdiklerini kaybedenlerin acı ve kederlerini paylaşıyor, tüm yaralıların en hızlı şekilde iyileşmesini umuyor.” ifadesini kullandı.

Merkel’den taziye mesajı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, İstanbul’dan döndükten sonra Türkiye’nin doğusunda şiddetli deprem meydana geldiğinden haberdar olduğunu, bundan acı ve üzüntü duyduğunu belirtti.

İnsanların hayatlarından koparıldığını, birçoğunun evlerini kaybettiğini ve bütün vilayetin bu doğal felaketten etkilendiğini aktaran Merkel, “Alman hükümeti adında size taziye dileklerimi ve aynı zamanda aktif destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Merkel, yarılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

İtalya ve ABD’den taziye

İtalya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’nun dün akşam Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem sonrasında Türk mevkidaşına, İtalya’nın taziyelerini ve desteğini belirttiği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Korkunç depremin ardından düşüncemiz Türkiye’deki dostlarımız ve müttefiklerimizle. Bu trajedide sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

BM’den Türkiye’ye Elazığ depremi için taziye ve destek mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk hükümetine başsağlığı diledi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Guterres, Elazığ’da yaşanan depremdeki can ve mal kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk hükümetine taziyelerini ileten Guterres, yaralılara da acil şifa diledi.

Guterres, Birleşmiş Milletler’in Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ve destek teklifinde bulunduğunu ifade etti.

Macron: Dayanışma içindeyiz ve destek vermeye hazırız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle destek mesajı yayımladı.

Macron, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülkesinin Türkiye’nin yanında olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı, “Düşüncelerim hayatını kaybedenler ve yakınlarıyla. Dayanışma içindeyiz ve destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

İmran Han: Her türlü desteği vermeye hazırız

Pakistan Başbakanı İmran Han, deprem nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Han, Pakistan’ın Türkiye’ye her türlü desteği vereceğini belirterek, “Türkiye’de yaşanan depremde çok sayıda can kaybı yaşanması ve yaralı haberlerinden dolayı üzüntü içindeyiz. Dualarımız kardeş Türkiye halkı ve hükümetiyledir. Pakistan her zaman onların yanındadır ve böyle bir zamanda her türlü desteği vermeye hazırdır.” ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Yardıma hazırız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, depremin ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Türkiye’yi vuran yıkıcı depremin ardından Başkan Erdoğan ve Türk halkı ile canıgönülden dayanışma içindeyiz. Arama ve kurtarma ekiplerimiz yardım etmeye hazır.” ifadelerini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi: Kosova, Türkiye ve halkının yanındadır

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, kalplerinin Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarla birlikte olduğunu kaydetti.

Thaçi, “Kosova bu trajik anlarda Türkiye Hükümeti ve halkının yanındadır. Kosova acil operasyonel yardım göndermeye hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Kanada: Sizler bu gece dualarımızdasınız

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Türkiye’den yıkıcı haberler geldiğini” belirterek, “Kalplerimiz bugünkü depremde yaralanan veya sevdiklerini kaybeden herkesle beraber. Sizler bu gece dualarımızdasınız.” ifadelerini kullandı.

KKTC’den başsağlığı mesajı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, mesajında, Türkiye’de meydana gelen Elazığ merkezli depremde can kayıpları ve yaralıların olduğunu öğrenmekten büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına ve tüm Türk ulusuna başsağlığı ve sabırlar dilerim.” ifadesini kullandı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Elazığ’da meydana gelen deprem ve depremde hayatını kaybedenler nedeniyle derin üzüntü içinde olduğunu belirtti.

“Dualarımızla Türk halkının yanındayız”

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, Sivrice’de meydana gelen deprem nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade eden Boşnak lider, mesajında şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenizde meydana gelen trajik deprem haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Dualarımızla Türk halkının yanındayız. Size, Türk halkına ve özellikle depremde yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski: Türkiye ile dayanışma içindeyiz

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, resmi Twitter hesabında Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili yaptığı paylaşımda, “Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarını derin başsağlığı diliyorum. Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk Başbakanı Rama: Türk halkının yanındayız

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sosyal medya hesabı Twitter’dan Türkiye’deki depremle ilgili yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketledi.

Dost ülke Türkiye’de ağır bir depremden kaynaklanan korkunç bir felaket meydana geldiğini belirten Rama, söz konusu depremde hayatını kaybedenlerin olduğunu hatırlattı. Paylaşımında Rama, “Türk halkının yanındayız. Allah’tan, ülke yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu trajediyle başa çıkmak için güç vermesini dua ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Meksika ve AND Parlamentosundan Türkiye’ye taziye mesajı

Meksika hükümeti ile Bolivya, Ekvador, Kolombiya, Peru ve Şili’nin oluşturduğu AND Parlamentosu, depremde hayatını kaybedenler için Türkiye’ye taziye mesajı iletti.

Meksika Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Meksika hükümeti, depremde hayatını kaybedenler için Türk halkı ve hükümetine başsağlığı diliyor, Afetzedelerle dayanışma içinde olduğunu vurguluyor.” ifadeleri kullanıldı.

Güney Amerika’da Bolivya, Ekvador, Kolombiya, Peru ve Şili’nin oluşturduğu AND Parlamentosu da sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamayla Türkiye’ye desteklerini sundu.

Açıklamada, AND Parlamentosu Başkanı Victor Rolando Sousa ve Genel Sekreter Eduardo Chiliquinga Mazon’un, tüm parlamenterler adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dilediği aktarıldı.

Türkiye’deki yabancı diplomatik misyonlar

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonundan, depreme ilişkin sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan açıklamada, “AB Türkiye Delegasyonu olarak bugün gerçekleşen depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. AB, Türkiye’nin yanındadır.” ifadelerini kullandı.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Twitter hesabından, “Dost ve kardeş Türkiye devlet ve halkına, özellikle Elazığ’daki kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah’tan hayatlarını kaybedenlere rahmet ve aileleri için de sabır, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.” paylaşımında bulundu.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğinden de depreme ilişkin Twitter’dan yayımlanan mesajda, “Elazığ merkezli depremden etkilenen herkese geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Malezya: Malezya halkı her türlü yardımı yapmaya hazırdır

Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, yayımladığı açıklamasında depremden ötürü derin üzüntülerini belirterek, “Malezya halkı, bu zor zamanında Türkiye halkının yanındadır ve her türlü yardımı yapmaya hazırdır.” ifadesini kullandı.

Azerbaycan, Bulgaristan ve Katar’dan başsağlığı mesajları

Azerbaycan, Bulgaristan ve Katar Dışişleri Bakanları ile ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle taziye ve destek mesajlarını iletti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla aradı. Çavuşoğlu’na taziye ve dayanışma mesajlarını ileten Bulgar ve Katarlı bakanlar, yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ise Dışişleri Bakanlığı kanalıyla paylaştığı mesajında, “Elazığ’daki deprem dolayısıyla başsağlığı diliyorum. Olabilecek ihtiyaçlarınız için her türlü yardıma hazırız.” ifadesini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter’dan yaptığı paylaşımda da, “Dün gece meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Geçmiş olsun Türkiye.” mesajı yer aldı.

Barzani’den başsağlığı mesajı

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin resmi internet sitesi KDP.info’da mesajı yayımlanan Barzani, Türkiye’de dün akşam meydana gelen deprem nedeniyle bazı vatandaşların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Barzani, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Kazakistan

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, mesajında, böyle bir zor zamanda acıları paylaştığını belirterek, “Tüm Kazakistanlılar ve kendi adıma kardeş Türk halkına başsağlığı diliyorum.” ifadesine yer verdi.

Tokayev, mesajında, deprem sonucu hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ise deprem sonucu hayatını kaybedenlerin haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Nazarbayev, Türk halkının acılarını paylaştığını vurgulayarak, “Hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar ve ailelerine kavuşmalarını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Kırgızistan

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı mesajlarını iletti.

Ceenbekov, Elazığ’da meydana gelen deprem sonucu can kaybının olduğunu derin üzüntü ile öğrendiğini belirterek, “Kırgızistan halkı adına ve kendi adıma size ve Türkiye halkına en derin başsağlığı diliyorum. Kurbanların ailelerinin acılarını paylaşıyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum.” ifadelerine yer verildi.

Somali

Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ahmed İsa Avad, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak, “Hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız zor günlerde her zaman Somali halkının yanında olan Türk halkına.” şeklinde konuştu.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ise yayımladığı başsağlığı mesajında, “Bu zor zamanlarda tüm düşüncelerimiz ve dualarımız Türkiye hükümeti ve Türk halkı ile beraberdir.” ifadesini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Fontelles

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles, Twitter’dan taziye mesajını ileterek, “Türkiye halkı ile tam dayanışma” vurgusu yaptı.

Romanya

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, can kayıplarından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı dileklerini sundu.

Ukrayna

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadim Pristayko, Twitter’dan “Bu acı zamanda Ukrayna, Türkiye’nin yanında ve dualarımız Türk halkıyla.” mesajını paylaştı.

İran

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla aradı. Çavuşoğlu’na taziye ve “geçmiş olsun” dileklerini ileten İranlı ve Hollandalı bakanlar, yardıma hazır olduklarını dile getirdi.

İsveç

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Türkiye’yi vuran deprem hakkında trajik haberler. Etkilenen herkese en derin taziyelerimizi yolluyoruz.” ifadesini kullandı.

Estonya

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, “Korkunç depremde sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkıyla beraberiz.” mesajını Twitter üzerinden iletti.

Ürdün

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ve Nepal Dışişleri Bakanı Pradeep Gyawali de sosyal medya üzerinden Türkiye’ye taziyelerini sundu ve dayanışma mesajını paylaştı.

Kosova, Arnavutluk, Gürcistan, Belçika, Kuzey Makedonya’dan destek mesajları

Kosova, Arnavutluk, Gürcistan, Belçika, Kuzey Makedonya ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Elazığ ve çevre illeri etkileyen deprem nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Pakistan ve Ürdün

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak, taziye ve destek mesajlarını iletti.

Daha önce Twitter’dan taziye dileklerini ileten Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi de Kral 2. Abdullah’ın talimatıyla Bakan Çavuşoğlu’nu arayarak, ülkesinin Türkiye’ye taziye ve desteklerini iletti.

Litvanya, Endonezya ve Slovenya

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Twitter’dan paylaştığı taziye mesajında, “Bu zor zamanda Türk halkıyla güçlü dayanışmamı ifade ediyorum.” ifadesini kullandı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, “Dualarımız bu zor durumda kurbanlar ve aileleri ile birlikte. Allah herkesi korusun.” mesajını Twitter hesabından paylaştı.

Slovenya Dışişleri Bakanı Miro Cerar ve Paraguay Dışişleri Bakanı Antonio Rivas Palacios da sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Meksika ve İspanya

Meksika ve İspanya Dışişleri Bakanlıkları, Twitter’dan Türkiye ile dayanışma ve taziye mesajlarını paylaştı.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez, ayrıca sosyal medyadan “İspanya, deprem kurbanlarının aileleri ve arkadaşlarıyla yas tutuyor.” paylaşımında bulundu.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, “Kalplerimiz Türk dostlarımızla, güçlü kal Türkiye.” mesajını paylaştı.

Eski Afganistan Dışişleri Bakanı İdris Zaman, Twitter’dan, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunarken, “Türk kardeşlerimiz dualarımızda.” ifadesine yer verdi.

Bosna Hersek

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Sırp üyesi Milorad Dodik, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, depremin neden olduğu maddi hasarın üstesinden gelinebileceğini ancak can kayıplarının baki bir acıya neden olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a taziye mesajı gönderen Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdic de “Her türlü yardımı göstermeye hazır olduğumuzu unutmayın. Size ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegovic de Erdoğan’a bir taziye mesajı göndererek, can kayıplarına neden olan depremden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

İzetbegovic, yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Karadağ’dan destek mesajı

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic, Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, dost ülke Türkiye’nin acısını paylaştıklarını kaydederek, depremin neden olduğu kayıplardan duyduğu üzüntüyü aktardı.

Moldova

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, depremle ilgili büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Dodon, “Moldova halkı adına, deprem esnasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bu zor anlarda başsağlığı mesajını iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Macaristan

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Elazığ’daki deprem nedeniyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a taziye mesajı gönderdi.

İsrail

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Lior Haiat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Haiat, depremde yaralananların da en kısa zamanda iyileşmesini umduklarını kaydetti.

Lior Haiat’ın mesajı, İsrail Dışişleri Bakanlığının Twitter sayfasında da paylaşıldı.

IKBY Başbakanı Barzani’den başsağlığı mesajı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefon ile arayarak Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle başsağlığı diledi.

Barzani Çavuşoğlu’na ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlar için de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Libya

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala, mesajında, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına içten taziyelerini sunarak, şu ifadeyi kullandı:

“Yüce ve Aziz Mevla’dan hayatını kaybedenleri engin rahmetiyle kuşatmasını, yaralılara acil şifalar vermesini dilerim. Bu fırsattan istifade ederek, zatıalinize sağlık ve mutluluk, dost Türk halkına daha fazla ilerleme ve bolluk dileklerimi sunarım. İçten takdir ve saygılarımı kabul buyurunuz.”

Finlandiya

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto’nun taziye mesajını paylaştı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili’den Türkiye’ye taziye mesajı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Zurabişvili, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’deki deprem korkunç bir trajedidir. Gürcistan bu zor dönemde Türk halkının yanında duruyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zurabişvili mesajında, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Irak ve Gazze’den Elazığ depremi için Türkiye’ye taziye mesajı

Irak ve Gazze’den Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle taziye ve destek mesajları geldi.

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hakim’in mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı dilediği belirtildi.

Açıklamada, Irak’ın, Türkiye hükümetinin ve halkının acılarını paylaştığı aktarıldı.

Gazze’deki Hamas Hareketinden yapılan açıklamaya göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yolladığı mesajında depremde ölenler için Allah’tan rahmet, yaralananlar için acil şifa dileklerini iletti.

Heniyye’nin, Türkiye’nin her türlü kötülükten korunması, istikrar ve güvenlik içinde olması için dua ettiği kaydedildi.

Şeyh İkrime Sabri’den Türkiye’ye taziye mesajı

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Elazığ’daki deprem nedeniyle Türkiye’ye başsağlığı mesajı gönderdi.

Ofisinden yayınlanan görüntülü taziye mesajında eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, Türkiye halkının Kudüs ve Filistin davasına verdiği desteği hatırlatarak, “Aziz Türkiye’nin değerli halkı size, yaşanan deprem dolayısıyla en samimi duygularımla taziyelerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadesini kullandı.

Depremde yaralananlara da acil şifalar dileyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Şeyh Sabri, Allah’ın takdirine boyun eğmenin önemine değinerek doğal afetlere karşı gerekli önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.