Norveçli tur operatörü 2027 programlarında Alanya’ya yer verecek

Norveçli tur operatörü 2027 programlarında Alanya’ya yer verecek

ABONE OL
19:32 - 27/06/2026 19:32
Norveçli tur operatörü 2027 programlarında Alanya’ya yer verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ALTAV organizasyonuyla gerçekleşen tanıtım gezisinde Alanya’nın kültür, doğa ve alternatif turizm değerleri Norveçli tur operatörüne kapsamlı şekilde tanıtıldı

Norveç’in önde gelen tur operatörlerinden Vilja Reiser temsilcileri, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) organizasyonuyla gerçekleştirilen dört günlük tanıtım programı kapsamında Alanya’nın kültür, doğa ve alternatif turizm potansiyelini yerinde inceledi. Ziyaretin ardından şirketin 2027 tur programlarında Alanya’ya yer verme kararı aldığı bildirildi.

Alanya’nın alternatif turizm değerleri ön plana çıktı

İskandinav pazarındaki tanıtım faaliyetlerini sürdüren ALTAV’ın davetiyle kente gelen Vilja Reiser temsilcileri Christin Kalve ve Rebecca van Eck, Alanya’nın klasik deniz, kum ve güneş turizminin ötesinde sunduğu deneyim odaklı turizm ürünlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Program kapsamında heyet; muz ve tropikal meyve bahçelerini ziyaret ederek yerel üretimi yerinde gözlemledi, bölgeye özgü gastronomi ürünlerini deneyimledi.

Akdeniz’de gün doğumu eşliğinde gerçekleştirilen SUP etkinliğine katılan konuklar, ardından teleferik ile Alanya Kalesi’ne çıkarak tarihi dokuyu inceledi. Programda ayrıca Süleymaniye Camii (Alanya) ve Bedesten ziyaretleri de yer aldı.

Kadın girişimciler ve yerel üretim dikkat çekti

Norveçli turizm profesyonelleri, Alanya Kadın Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelerek kadın girişimcilerin yerel ekonomiye katkıları hakkında bilgi aldı. Heyet, ipek kozası ve portakal çiçeği kullanılarak hazırlanan el emeği ürünleri de deneyimledi.

Syedra Antik Kenti’nde gün doğumu yogası

Programın son gününde, aynı zamanda yoga eğitmeni olan heyet üyeleri Christin Kalve ve Rebecca van Eck, Syedra Antik Kenti’nde gün doğumu yogası yaparak doğa ve tarihin birleştiği özel bir deneyim yaşadı.

2027 sezonu için rezervasyon süreci başladı

Ziyaretin ardından Vilja Reiser temsilcilerinin, özellikle kadın gezginlere yönelik hazırlayacakları yeni tur programlarında Alanya’yı öncelikli destinasyonlar arasına aldığı ve 2027 sezonu için rezervasyon planlamalarına başladığı açıklandı.

ALTAV: “Katma değeri yüksek turizm hedefliyoruz”

Ziyareti değerlendiren ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Alper Gencelli, deneyim odaklı turizmin küresel ölçekte giderek daha fazla önem kazandığını vurguladı:

“Artık turizmde nicelik değil, nitelik ve özgün deneyimler ön plana çıkıyor. İskandinav pazarı, özellikle Norveç gibi ülkeler, yerel kültürü deneyimleyebilecekleri, doğayla iç içe ve güvenli destinasyonlara yöneliyor. Vilja Reiser’in Alanya’yı 2027 planlarına dahil etmesi, şehrimizin bu dönüşüme ne kadar hazır olduğunu gösteriyor. ALTAV olarak hedefimiz; Alanya’yı sadece bir yaz destinasyonu değil, yılın her döneminde katma değer üreten sürdürülebilir bir dünya markası haline getirmektir.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

sendigital.us
sendigital.us