Ekonomik durgunluğa rağmen: Almanların büyük seyahat isteği geri döndü!

Ekonomik durgunluğa rağmen: Almanların büyük seyahat isteği geri döndü!

ABONE OL
13:52 - 28/02/2024 13:52
Ekonomik durgunluğa rağmen: Almanların büyük seyahat isteği geri döndü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

PAYBACK müşterileri arasında yapılan temsili anket şunu gösteriyor: Ankete katılanların %78’i bu yıl bir veya daha fazla seyahat planlıyor.

İşler yeniden iyiye gidiyor, hatta daha da iyiye gidiyor, hem de dünyanın her yerinde! Çünkü Almanların seyahat iştahı pandemi yıllarından sonra geri döndü: Bu, Almanya’nın en büyük bonus programı PAYBACK’in Berlin’deki ITB öncesinde müşteriler arasında gerçekleştirdiği temsili bir ankette gösteriliyor. Ankette, tüm katılımcıların %78’i bu yıl bir veya daha fazla gezi planladıklarını söyledi. Şehir gezileri (%43) ve paket tatiller (%35) özellikle popülerdir.

Aman dikkat: %91’i fiyatın çok önemli bir rol oynadığını söylüyor

Almanya’da 31 milyondan fazla PAYBACK müşterisi, Aida, booking.com, Condor, Expedia, Holidaycheck, ltur, RTK ve TUI gibi tanınmış seyahat ortaklarından yaptıkları rezervasyonlardan PAYBACK puanları toplayarak tasarruf edebiliyor.

Anket ayrıca rezervasyonlardaki eğilimin açıkça çevrimiçi ortama doğru ilerlediğini gösteriyor. Ankete katılanların %83’ü halihazırda çevrimiçi bir seyahat rezervasyonu yaptırmış durumda ve 18 ile 44 yaş arasındaki yaş grubunda bu rakam %91’in üzerinde.

Burada heyecan verici olan, karar verirken sağlayıcının güvenilirliğinin (%84) de önemli olması ve sipariş sürecinin mümkün olduğunca basit (%92) olması gerektiğidir. Ankete katılanların %40’ı sürdürülebilirlik konusunun kendilerini ilgilendiren bir konu olduğunu söylüyor; en az %30’u aslında sürdürülebilir bir seyahat için daha fazla para ödemeye hazır.

Ankete katılanların %83’ü, 2024 yılında ITB’nin konuk ülkesi Umman hakkında çok az bilgiye sahip olsa da veya hiç bilgisi olmasa da, %40’tan fazlası Umman’ı “heyecan verici” buluyor ve ankete katılanların dörtte biri orada tatile gitmeyi hayal edebiliyor.

PAYBACK Genel Müdürü Dominik Dommick, “Henüz 2019 öncesi seviyede olmasak da, diğer faktörlerin yanı sıra enflasyon ve önemli ölçüde yüksek seyahat fiyatları nedeniyle seyahat heyecanı geri döndü” dedi. “Bu nedenle yanıt verenlerin %76’sının rezervasyon sırasında indirim ve tasarruf fırsatları aradıklarını ve bunu PAYBACK ile yapabileceklerini söylemesi anlaşılır bir şey.”

Öte yandan PAYBACK, seyahat sektörüne 31 milyondan fazla aktif müşteriye ve 11 milyon PAYBACK uygulaması kullanıcısına sahip muazzam bir erişime sahip bir pazarlama platformu sunuyor. Dommick, “Veriye dayalı pazarlamamızla, doğru müşterilere, doğru zamanda, doğru kanaldan ulaşıyoruz” diyor.

Anket, Şubat 2024’te 1.500 PAYBACK müşterisiyle PAYBACK Paneli aracılığıyla gerçekleştirildi. (Tourexpi, resim: © AA)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.